Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

"Γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε." : Ένα σύγχρονο κάτεργο για τους εργαζόμενουςΗ εταιρεία «γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε.» διατηρεί 3 ιδιόκτητα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την... κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Μερικές ακόμα πληροφορίες για τον εργοδότη μας:

1) Μας έβαλε να πληρώσουμε από την τσέπη μας 7.000 ευρώ για την ληστεία που έγινε πριν από δύο χρόνια,

2) Μας παίρνει μερίδιο από τα φιλοδωρήματα,

3) Μας βάζει να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα ελλείμματα του ταμείου και τα λάθη ενώ κρατάει τυχόν πλεονάσματα.

...αυτή είναι στον Χατζή η εργοδοσία

Η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α.(και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το δημόσιο και τα ταμεία μας δεν έχουν λεφτά) και εργαζόμενους δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντας την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.

Ο εργοδότης μας εκμεταλλευόμενος την κρίση και την ανάγκη μας για εργασία, θα μας μεταφέρει –όσους «τυχερούς» δεν απολύσει- στην καινούρια εταιρεία με συμβάσεις-ντροπής μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές. Ήδη η εταιρεία απασχολεί προσωπικό χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 6ημερο. Επίσης αναγκάζει το προσωπικό να υπογράφει μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης με ανοιχτή ημερομηνία, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.

Αντιστεκόμαστε...με όπλο την κατάληψη και την απεργία

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε στην επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου, αφού για εμάς πλέον είναι θέμα επιβίωσης. Καταλάβαμε το κατάστημα Καλαμαριάς (Θεμ.Σοφούλη 73) ώστε να εμποδίσουμε τον εργοδότη να κλείσει κι άλλο κατάστημα παίρνοντας όλα τα μηχανήματα. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας, κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα. Έχουμε κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αντίθετα ο εργοδότης συνεχίζει αδιάφορος, καταπατώντας τα εργατικά μας δικαιώματα. Γι αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας με κινητοποιήσεις όπως οι συνάδελφοί μας στα Goody's, στο Alter, στην Χαλυβουργια. Μάλιστα χτες πρώτη μέρα της κατάληψης αντί να μας δώσει τα δεδουλευμένα μας, επιχείρησε να μας τρομοκρατήσει, φωνάζοντας την αστυνομία και καλώντας τον εισαγγελέα επιχειρώντας τη δίωξή μας.

Γι αυτό σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε έμπρακτα στον αγώνα μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας, σε κάθε χώρο δουλείας, γειτονιάς γιατί έτσι και αλλιώς όλοι οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα βιώνουμε τα ίδια προβλήματα: απολύσεις, εφεδρείες, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση των δικαιωμάτων μας, τρομοκρατία με στόχο την πλήρη μετατροπή μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Ήδη η κυβέρνηση, ΔΝΤ,ΕΕ συζητάνε για καινούρια μέτρα όπως κατάργηση βασικού καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση συμβάσεων, περικοπή συντάξεων και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ζωής μας.

-ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ

-ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

-ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑIΩΜΑΤΑ


Ή Ο ΧΑΤΖΗΣ Ή ΕΜΕΙΣ!!!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

5 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

2) Μας παίρνει μερίδιο από τα φιλοδωρήματα,
================

Σταμάτησα εδώ!!!!!!!!
Αμα ξαναπάρω γλυκό από του Χατζή να μου κάτσει ο μπακλαβάς στο λαιμό,
.... τα σκλαβοπάζαρά τους μέσα!

oikodomos είπε...

Ευρυτάνα Ιχνηλάτη καλησπέρα.
Μόλις διάβασα το κομμάτι αυτό, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Θυμήθηκα πριν από πολλά πολλά χρόνια, ένα καλοκαίρι που δούλεψα στη λαχαναγορά ξεφορτώνοντας τσουβάλια πατάτες από τις νταλίκες, μεταφορτώνοντάς τα στα φορτηγά των εμπόρων. Πληρωνόμασταν με τον τόνο, σχετικά καλά λεφτά, αν είσαι κιόλας πιτσιρικάς όπως εγώ τότε...
Περιμέναμε όμως με λαχτάρα το "καφεδάκι" ή "κρασάκι" όπως έλεγαν στη γλώσσα της δουλειάς το φιλοδώρημα. Τα μάζευε ένας συνάδελφος και όταν σχολούσαμε τα μοιραζόμασταν. Και διαβάζω πως ο ξεφτιλισμένος ο εργοδότης τους κλέβει τα φιλοδωρήματα.(!!!!!!!!!!!) Δεν έχουν τσίπα αδελφέ, δεν ντρέπονται ρε, δεν έχουν φιλότιμο. Εντάξει ρε μεγάλε, είσαι αφεντικό και εκμεταλεύεσαι τον εργάτη, δεν σου φτάνουν όλα τ' άλλα; και τα φιλοδωρήματα ρε ξεφτίλα; Πότε ρε γμτ θα ξυπνήσει αυτό το ζώον ο εργάτης να τους στείλει στο δλ; Και σκέψου φίλε πως ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν αποκλείεται να είναι και ...φιλάνθρωπος στην ...ενορία του, με τα λεφτά των εργατών του!!!
Καλή δύναμη φίλε!

Apostolos είπε...

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το κατάστημα του Χατζή στην καμάρα της Θεσσαλονίκης έκλεισε προ 20 ημερών. Η ανακοίνωση που είχαν βάλει έλεγε πως κλείνουν λόγω λήξης του μισθοτήριου.

oikodomos είπε...

Apostolos καλησπέρα. Οι εργαζόμενοι γράφουν στην ανακοίνωσή τους:

"Καταλάβαμε το κατάστημα Καλαμαριάς (Θεμ.Σοφούλη 73) ώστε να εμποδίσουμε τον εργοδότη να κλείσει κι άλλο κατάστημα παίρνοντας όλα τα μηχανήματα."

Ποιο κατάστημα εννοούν πως έκλεισε; Αυτό που λες, στην Καμάρα;
Καλή δύναμη!

Apostolos είπε...

Ναι προφανώς σε αυτό το κατάστημα θα ανφέρονταν. Και μου έκανε εντύπωση που κλείσαν κατάστημα στο κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης. βέβαια δεν ήξερα τι έπαιζε από πίσω.