Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα στη 1 μ.μ., η νέα συγκέντρωση των απεργών χαλυβουργών έξω από το υπουργείο Εργασίας. O Μάνεσης συνεχίζει τους εκβιασμούς.


Πιστοί και ανυποχώρητοι στον αγώνα που δίνουν πάνω από δύο μήνες (65 μέρες απεργίας κλείνουν σήμερα) οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο προχωρούν σήμερα σε νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς στη 1 μ.μ. κατά τη διάρκεια νέας κρίσιμης τριμερούς συνάντησης. Σταθερά στη γραμμή της κλιμάκωσης της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση.

Οι απεργοί χαλυβουργοί προχωρούν στη νέα κινητοποίηση και συνάντηση, την πρώτη για τον καινούργιο χρόνο, με την ίδια αποφασιστικότητα και ενότητα που έχουν σφυρηλατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και με τα αδιαπραγμάτευτα αιτήματά τους: Επαναπρόσληψη και των 50 απολυμένων και επιστροφή όλων στην εργασία με 8ωρο χωρίς καμία μείωση μισθών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης του Σωματείου των εργαζομένων που συνεδρίασε χτες το πρωί και συζήτησε τα επόμενα βήματα του αγώνα. Ταυτόχρονα, ορίσθηκε γενική συνέλευση για αύριο στις 9 μ. μ. ώστε να αποφασίσουν ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Στο μεταξύ, οι χαλυβουργοί ετοιμάζονται να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για την επιτυχία της 24ωρης παναττικής απεργίας που θα γίνει στις 17 Γενάρη. Κινητοποίηση που μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε όλη η εργατική τάξη της Αττικής να στείλει ηχηρό μήνυμα σ' όλη τη μεγαλοεργοδοσία ότι θα βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους της περιοχής ενωμένους και αποφασισμένους να αντιπαλέψουν τα μέτρα εξαθλίωσης που αξιώνει να επιβάλει.

Την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους απεργούς επιβεβαιώνει η προκλητικότητα της εργοδοσίας, η οποία κατέφυγε χτες σε νέους εκβιασμούς. Με χτεσινή της ανακοίνωση, η εργοδοσία υποστηρίζει ότι υπάρχει «παραπληροφόρηση ως προς τις θέσεις της εταιρείας» και ταυτόχρονα προσπαθεί να σπείρει διχόνοια, κατηγορώντας το σωματείο ότι έχει απορρίψει όλες τις αντεργατικές της προτάσεις, επιμένοντας να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Κι όλα τα παραπάνω, για να καταλήξει απειλώντας ότι πλέον για την εταιρεία «... οι προτάσεις για μερική απασχόληση (πεντάωρο) ή εκ περιτροπής απασχόληση διάρκειας τεσσάρων μηνών καθώς και οι άλλες εναλλακτικές προτάσεις που αποσκοπούσαν στην αποφυγή ή τον περιορισμό των απολύσεων δεν ισχύουν»!!! Ενώ στη συνέχεια δηλώνει ότι «...η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την αναγκαία αναδιοργάνωσή της για την προσαρμογή ή παύση της λειτουργίας του εργοστασίου Ασπροπύργου ανάλογα με τις διαμορφούμενες εξελίξεις και συνθήκες της αγοράς». (Ριζοσπάστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: