Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«ΛΟΥΚΙΣΑΣ» - «ΡΩΜΑΝΑΣ-ΜΥΛΩΝΑΣ» - «ΑΛΟΥΜΙΝΕΞ»: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Περιστέρι

Εντείνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της αλουμινοβιομηχανίας «Λουκίσας» στο Περιστέρι, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων περίπου ενός χρόνου και ήδη σήμερα συμπληρώνουν 33 ημέρες επίσχεσης εργασίας. Ταυτόχρονα, συντονίζουν τα βήματά τους με τις υπόλοιπες αλουμινοβιομηχανίες της περιοχής και συγκεκριμένα με τους εργαζόμενους του «Ρωμανά - Μυλωνά», καθώς και της «Αλουμινέξ», προκειμένου να απαντήσουν στην κοινή εργοδοτική επίθεση. Οι εργαζόμενοι του «Ρωμανά - Μυλωνά», βρίσκονται επίσης σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Ιούνη, ενώ απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι της «Αλουμινέξ».


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αύριο Τετάρτη, στις 4 μ.μ., οι εργαζόμενοι των εργοστασίων, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου και άλλους μαζικούς φορείς της πόλης, διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης. Ταυτόχρονα, σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς.


Στο μεταξύ, χτες, η εργοδοσία της «Λουκίσας» επιχείρησε για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή προκειμένου να ολοκληρώσει ένα έργο και μάλιστα χωρίς να πληρώσει τους εργάτες. Επιπρόσθετα κάλεσε και την αστυνομία με το πρόσχημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και απείλησε εκ νέου με μηνύσεις. 


Να σημειωθεί πως ήδη έχει προχωρήσει σε περίπου 40 μηνύσεις κατά των εργατών και μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας», που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Η μαζική και μαχητική όμως στάση των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την άμεση έκφραση αλληλεγγύης από μαζικούς φορείς και κατοίκους της γειτονιάς, είχε ως συνέπεια να ματαιωθούν προσωρινά τα εργοδοτικά σχέδια.(Ριζοσπάστης).

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Oι μασκες...Επεσαν....!!!

dimitris είπε...

Οικοδομε καλημερα, οπως ''ολοι'' βλεπουμε, ο πολεμος μπαινει στην τελικη του ευθεια, την μαχη των μαχων, τωρα θελει συσπειρωση και εκτιναξη μπροστα, οι αυτοι, η ΕΜΕΙΣ...

Οικοδόμος είπε...

Καλή σου μέρα συνάδελφε.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Καλή σου μέρα Δημήτρη.
Συνοπτικός και εύστοχος.
Καλή δύναμη!