Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας για τα 55χρονα της Επανάστασης


Η 1η  Γενάρη του 1959 είναι η μέρα που ο λαϊκός αντάρτικος στρατός μπαίνει θριαμβευτικά στην Αβάνα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια δίκαιη κοινωνία, για τη σοσιαλιστική διακυβέρνηση και τη βελτίωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων της Κούβας.

Στο μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας με την ευκαιρία της 55ης επετείου της Νίκης της Επανάστασης τονίζει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με την ευκαιρία της 55ης επετείου από τη Νίκη της Επανάστασης στην Κούβα σας εκφράζουμε τους θερμούς συντροφικούς μας χαιρετισμούς. Η Κουβανική Επανάσταση, τα επιτεύγματά της, η μεγάλη της διεθνιστική προσφορά ενέπνευσαν μαζικά τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός ισχυρού λαϊκού ρεύματος υποστήριξης και αλληλεγγύης με τη Σοσιαλιστική Κούβα και το λαό της.

Η Επανάσταση στην Κούβα, η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην Αμερική, έδειξε ότι ο συσχετισμός και η δύναμη των λαϊκών μαζών κρίνονται από το βαθμό οργάνωσης, το επίπεδο συνείδησης, την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της πρωτοπορίας, τη σφυρηλάτηση ισχυρής συμμαχίας μεταξύ της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Απέδειξε ότι μόνο ο σοσιαλισμός είναι ικανός να διασφαλίσει την πραγματική κυριαρχία των λαών.

Οι Έλληνες κομμουνιστές είναι περήφανοι για την υποστήριξη της σοσιαλιστικής επανάστασης στην Κούβα. Για τη συμβολή τους στο κίνημα αλληλεγγύης για την κατάργηση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ, την κατάργηση της απαράδεκτης Κοινής Θέσης της ΕΕ και την απαίτηση να απελευθερωθούν οι 4 Κουβανοί που συνεχίζουν να κρατούνται άδικα στις ΗΠΑ.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του κουβανικού λαού και ενάντια σε κάθε είδους ιμπεριαλιστικές πιέσεις και παρεμβάσεις. Ενάντια στις συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπολύουν τα αστικά ΜΜΕ αλλά και φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές και οπορτουνιστικές πολιτικές δυνάμεις που με το πρόσχημα της δήθεν παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιχειρούν να δημιουργήσουν και να ενισχύσουν αντεπαναστατικούς θύλακες».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: