Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Αθώοι οι οικοδόμοι που σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους


Αθωώθηκαν οι 8 συνδικαλιστές αγωνιστές στην Πάτρα οι οποίοι σύρθηκαν στα δικαστήρια με την κατηγορία της δήθεν «παρακώλυσης συγκοινωνιών» για τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή φράγματος Πείρου - Παραπείρου το 2010.

Το «έγκλημά» τους ήταν ότι εναντιώθηκαν και ύψωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και τον Εφιετζόγλου διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών.

Όπως τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Πάτρας στην ανακοίνωσή του «Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολιτική της, διώκοντας με μανία τους αγωνιστικές».

Αλληλέγγυοι στους αγωνιστές που δικάζονταν, στάθηκαν πλήθος εργαζομένων από συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι που με την μαζική παρουσία τους στα δικαστήρια απαίτησαν την αθώωση των 8 συνδικαλιστών.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: