Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Καλαμάτα: Με την παρέμβασή τους οι εργαζομένοι απέτρεψαν την κατάσχεση μισθού συναδέλφου τους (VIDEO)


Τη διαβεβαίωση ότι δε θα ξαναστείλει κατασχετήριο μισθού απέσπασαν από την έφορο Καλαμάτας οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) κατά την κινητοποίησή τους στην εφορία.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο δίωρης στάσης εργασίας τους, πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στην έφορο, μαζί με εργαζόμενους από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων, αντιδρώντας στο γεγονός ότι σε έναν εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ κατασχέθηκε ο μισθός του από την εφορία.

Κάτω από την παρέμβαση των εργαζομένων, η έφορος δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και δε θα ξαναστείλει κατασχετήριο μισθού.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ επισημαίνει: «Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τη ΔΕΥΑΚ. Σε λίγες ημέρες χιλιάδες εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο εργασίας και συνταξιούχοι θα λάβουν, αν δεν έχουν λάβει ακόμα, κατασχετήρια μισθών και συντάξεων. Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δεχτούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της κατοικίας τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν μόνο του. Έχουμε τη δύναμη αν αποφασίσουμε να τους καθυστερήσουμε, ακόμα και να ανατρέψουμε την πολιτική που μας θέλει εξαθλιωμένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: