Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο «νόμος» του κ. Περιφερειάρχη



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας  επικαλείται τον «θεσμικό ρόλο» του και καλεί το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις που ο λαός τιμά τους νεκρούς και ζωντανούς ηρωικούς πολεμιστές του και τη νικηφόρα μάχη τους ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Λέει επίσης πως «δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Οι «θεσμοί» που επικαλείται ο κ. Περιφερειάρχης είναι αυτοί που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, καταπατώντας και  αφαιρώντας εργατικά  δικαιώματα και ματωμένες καταχτήσεις δεκαετιών. Είναι οι ίδιοι που   με τις αποφάσεις τους αυξάνουν τις στρατιές των ανέργων, των άστεγων, των πεινασμένων. «Θεσμοί» είναι τα κόμματα που καταστρώνουν και εφαρμόζουν αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές. Που «κανακεύουν» το φασισμό, την ώρα που δήθεν «χτυπάνε» τους φασίστες και  προσφέρουν φιλόξενη στέγη στους «σοβαρούς χρυσαυγίτες» επιβραβεύοντάς τους  με υπουργικούς θώκους και άλλα αξιώματα.

Ο «νόμος» που επικαλείται ο κ. Περιφερειάρχης είναι κομμένος και ραμμένος στα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών που έχουν το ελεύθερο να θησαυρίζουν από τη φτώχεια και τη δυστυχία των εργαζομένων, όταν αυτοί χάνουν τα σπίτια τους για χρέη μικροποσών. Είναι ο «νόμος» που τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί τους μαθητές που κάνουν κατάληψη, τους εργάτες που απεργούν, τους αγρότες που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν με τα τρακτέρ τους. Είναι ο νόμος-τιμωρός για όσους δεν συμβιβάζονται  με το σάπιο  σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, σε μια δίκαιη κοινωνία.

Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απάντηση στον κ. Περιφερειάρχη  και στους «θεσμούς» και στους «νόμους» που επικαλείται, είναι αυτοί που μέχρι τώρα σιωπούν: οι μεγάλες μάζες των εργαζόμενων, ο λαός. Αυτοί που όταν καταλάβουν τη δύναμή τους και πάρουν τη μεγάλη απόφαση, με την οργανωμένη ταξική πάλη τους θα νικήσουν. Και τότε θα  φτιάξουν τους δικούς τους θεσμούς και τους δικούς τους νόμους. Αυτούς που δικαιούται και αξίζει ο άνθρωπος του 21ου αιώνα.

Κυριακή 27 Οκτώβρη 2013.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη κι όχι του κεφαλαιοκράτη.