Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Επαναλαμβάνεται το αφιέρωμα στον θρύλο του ρεμπέτικου Γιάννη ΠαπαϊωάννουΕπαναλαμβάνεται σήμερα Πέμπτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, Τηλ. 210 9315 600) το μεγάλο αφιέρωμα στον πρωτεργάτη του «κανταδόρικου» ρεμπέτικου τραγουδιού, Γιάννη Παπαϊωάννου, με τη στήριξη της οικογένειας του συνθέτη.

Τον μεγάλο συνθέτη, τον ανοιχτόκαρδο δεξιοτέχνη, τον μοναδικό ερμηνευτή, θα τιμήσουν και θα τραγουδήσουν οι Ελένη Βιτάλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λάκης Χαλκιάς, Δημήτρης Κοντογιάννης, Χρήστος Δάντης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Δουμουλιάκας, Λίλυ Ριτσώνη, Φώτης Βεργόπουλος, Σεμέλη Ι. Παπαβασιλείου, καθώς και ο γιος του συνθέτη, Αντώνης Παπαϊωάννου.

Θα συνοδεύσουν τους τραγουδιστές αλλά θα ερμηνεύσουν και εξαιρετικά soli του συνθέτη οι βιρτουόζοι μπουζουξήδες: Μανώλης Καραντίνης, Νίκος Τατασόπουλος, Παναγιώτης Στεργίου, Θανάσης Βασιλάς, Γιώργος Σούκουλης, Χρήστος Μπέκας, Γιώργος Καραμφύλλης, Δημήτρης Βοζίκης. Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Τσάμπρας. Την επιμέλεια της ορχήστρας έχει ο Παναγιώτης Στεργίου.

Την επιμέλεια του προγράμματος αλλά και τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Αγγελος Σφακιανάκης - Μικρός Ηρως. Θα παίξουν οι μουσικοί: Νίκος Καινούριος, κιθάρα. Τάσος Κάντας, ακορντεόν. Θανάσης Σοφράς, κοντραμπάσο. Νίκος Τσιατσιούλης, κρουστά. Ωρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Αφιέρωμα του Οικοδόμου στον Γιάννη Παπαϊωάννου:
«Και φωνάζαν από πάνω γεια σου Παπαϊωάννου…» - Γιάννης Παπαϊωάννου: «Ψήλωσε» το λαϊκό τραγούδι και τον άνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: