Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κάλεσμα στους νέους εργαζόμενους και σπουδαστές να οργανωθούν στο Συνδικάτο Οικοδόμων


Νέε οικοδόμε, εργαζόμενε στον κλάδο των κατασκευών, σπουδαστή στις σχολές των ΕΠΑΣ,
Το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου σε καλεί να κάνεις το βήμα οργάνωσης και συλλογικής πάλης για τα προβλήματά σου!
Σε καλούμε να έρθεις στο πλάι μας γιατί έχουμε κοινά προβλήματα από τα συνεχιζόμενα μέτρα εις βάρος μας.
Η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας, δηλαδή τα χαμηλά μεροκάματα, το κλέψιμο της ασφάλισης, η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, δεν πρέπει να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, να συνεχίσουμε τη χαμοζωή, μεροδούλι-μεροφάι.
Θα σηκώσουμε ανάστημα όπως πρέπει να κάνουν οι εργάτες!
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να δουλεύουμε λιγότερες ώρες κι όχι ήλιο με ήλιο. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, τις ανάγκες μας για ψυχαγωγία και αθλητισμό. Να γίνουν έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή μας, όπως κατοικίες, αντιπλημμυρική-αντισεισμική προστασία, σχολεία, νοσοκομεία κ.τ.λ. και τα οποία θα δώσουν πνοή στο χώρο των κατασκευών. Όμως, αυτά δεν γίνονται γιατί δεν έχουν κέρδη για τους μεγαλοκατασκευαστές, τους μεγαλοεργολάβους και τους βιομήχανους. Αυτοί μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και αυτούς εξυπηρετεί η κυβέρνηση δίνοντάς τους φοροαπαλλαγές, χαμηλό ρεύμα και πετρέλαιο, τσακίζοντας τα δικά μας δικαιώματα.
Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, εμείς πρέπει να τον καρπωνόμαστε!
Το Συνδικάτο μας έχει τεράστια πείρα από αγώνες και κατακτήσεις. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Εμείς έχουμε τη δύναμη.
Η Επιτροπή Νέων σου δίνει το χέρι και σε καλεί να γίνεις μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Μαζί ενωμένοι οι οικοδόμοι και όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών σαν μια γροθιά να δείξουμε τη δύναμή μας και να φωνάξουμε πως η δική μας ζωή δεν μερεμετίζεται.

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου

1 σχόλιο:

Χρηστος Πουρναρας είπε...

Την οργάνωση και την ενότητα των εργαζομένων τρέμουν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις που τους εκπροσωπούν!!