Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την κατάληψη οι εργάτες της «FINTEXPORT»




Εδώ και ένα μήνα οι εργάτες της FINTEXPORT (κατασκευάζει μάλλινες μοκέτες) συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ενός χρόνου που τους οφείλει η εργοδοσία καθώς και την επαναλειτουργία του εργοστασίου με όλα τα εργατικά δικαιώματα κατοχυρωμένα.

Στο πλευρό των εργατών στέκονται όλο και περισσότερα συνδικάτα, φορείς και λαϊκές συσπειρώσεις. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας προγραμματίζει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκέμβρη, στο χώρο του εργοστασίου. Ταυτόχρονα, δεκάδες συνδικάτα απ' όλο τον κόσμο έχουν στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Χτες, μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Δασκάλων Καμερούν (FCTU), σημειώνοντας την ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων των εργατών της FINTEXPORT.

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ας ελπίσουμε, σαν λαός και εργαζόμενοι, να μην τους αφήσουμε εντέλει μόνους (όπως τους ηρωικούς χαλυβουργούς), αλλά να ακολουθήσουμε τον ίδιο μάχιμο δρόμο. Είναι η μόνη ελπίδα και αν δεν το συνειδητοποιήσουμε και σήμερα,τότε....