Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

«Ο Τραμπ κάνει ό,τι η Χρυσή Αυγή στον Γιάννη»!


Η ηλεκτρονική έκδοση του Slam παρουσίασε ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στην πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως την καταξίωση στο ΝΒΑ και τη συμμετοχή του στο All Star Game, κόντρα στο ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής! Μάλιστα οι Αμερικανοί παραλληλίζουν τις συγκεκριμένες τακτικές με αυτές του Ντόναλντ Τραμπ κι εξηγώντας ότι πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων που διεκδικούν τη θέση τους στον κόσμο.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι o παίκτης που μας κόβει την... ανάσα περισσότερο από κάθε άλλον που θα συμμετάσχει στο All Star Game! Τα αθλητικά προσόντα του συνδυάζονται με ένα ταχύτατα εξελισσόμενο μπασκετικό μυαλό που τον φέρνει στα μάτια μας ως τον Μάτζικ Τζόνσον 2.0 (ή τον Μάτζικ 3.0, αν θεωρείτε ότι ο ΛεΜπρόν είναι ό,τι πιο κοντινό στον Μάτζικ)! Όπως, λοιπόν, αναφέρει ο Andrew Sharp στο Sports Illustrated, «η εκτόξευσή του Γιάννη είναι τέτοια που ουδείς μπορούσε να διανοηθεί πριν από δυο μήνες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κεφάλαιο στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή».  

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ταλαιπωρείται από οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια. Η κατάστασή της άνοιξε την πόρτα σε ένα φασιστικό κι ενοχλητικό πολιτικό κόμμα που αποκαλείται Χρυσή Αυγή. Σίγουρα δεν είναι φαν του Γιάννη. Όταν έγινε draft pick το 2013, ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, απέρριψε το γεγονός ότι ο Γιάννης είναι Έλληνας επειδή είναι γιος Νιγηριανών μεταναστών, λέγοντας πως «αν δώσεις σε έναν χιμπατζή μια μπανάνα και μια σημαία, είναι Έλληνας»; Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής είναι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση που δολοφονεί ανθρώπους για πολιτικούς λόγους. Στην περίπτωση του Γιάννη, ο στόχος τους είναι η πολυπολιτισμική Ελλάδα και ό,τι αυτή εκπροσωπεί τον 21ο αιώνα. Αυτήν, ακριβώς, θέλουν να καταστρέψουν!

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν έναν διάσημο ράπερ αντιφασίστα, τον Παύλο Φύσσα στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. Πλέον ο Γιάννης είναι στο στόχαστρό τους. Ένα νεαρό παιδί, ικανό να πετύχει παρά την φτώχεια και το γεγονός ότι οι γονείς του είναι μετανάστες. Ο Γιάννης πουλούσε ρολόγια και πορτοφόλια στους δρόμους της Ελλάδας μαζί με τα τέσσερα αδέλφια του για να φέρουν φαγητό στο σπίτι. «Μερικές φορές το ψυγείο μας ήταν άδειο. Μερικές φορές δεν πουλούσαμε τίποτα και δεν είχαμε λεφτά να φάμε» ανέφερε σχετικά ο Αντετοκούνμπο στους New York Times, το 2013.

Είναι δύσκολο να φέρνεις στο μυαλό σου την ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και να μην σκέφτεσαι την κατάσταση στις ΗΠΑ, εκεί όπου ένας πρόεδρος εκλέχτηκε καλλιεργώντας μίσος, έχθρα ακόμα και βία κατά των κοινοτήτων των μεταναστών στις ΗΠΑ. Το να γιορτάσουμε τον θρίαμβο και τις επιτυχίες του Γιάννη σημαίνει ότι γιορτάζουμε την πορεία των γονιών του και να παλέψουμε για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων που ψάχνουν τη θέση τους στον κόσμο. Όταν ήλθε για πρώτη φορά στη χώρα μας ώστε να παίξει ως έφηβος το 2013, έγραψε για πρώτη φορά στο Twitter του: «GOD BLESS AMERICA» (σ.σ. ο Θεός να προστατεύει την Αμερική). Ο Γιάννης μεγάλωσε, είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο. Είναι καιρός να ωριμάσουμε κι εμείς απέναντι στις απειλές ανθρώπων που δεν έχουν βάλει καν την μπάλα στο καλάθι».

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ;

ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ;

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΟ ΝΒΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ. ΠΗΓΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ; Η ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΜΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΑ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΡΑΨΕ GOD BLESS AMERICA;

ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΠΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΝΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΟΜΗΣΕ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΡΩΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ