Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Υπερασπιζόμαστε τον κομμουνιστή δήμαρχο Κ. Πελετίδη που δικάζεται γιατί δεν διευκολύνει τη δράση των δολοφόνων - ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Υπερασπιζόμαστε το έργο της Δημοτικής Αρχής Πάτρας


«Η παραπομπή σε δίκη τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, του κομμουνιστή δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, μετά από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.

Ο δήμαρχος δικάζεται, γιατί υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος δεν διευκολύνει τη δράση των δολοφόνων - ναζιστών της Χρυσής Αυγής για να προπαγανδίσουν τις φασιστικές τους αντιλήψεις, δεν τους παραχώρησε χώρους στις βουλευτικές εκλογές του 2015, για να στάξουν ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Εκείνο που πραγματικά ενοχλεί και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την τακτική της "σιγοντάρει" τους υπόδικους φασίστες - ναζιστές της Χρυσής Αυγής, είναι ότι η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή είναι "λαϊκή αντιπολίτευση", υπερασπίζεται, με όσα μέσα διαθέτει, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της Πάτρας, από τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται για χάρη της κερδοφορίας της αστικής τάξης. Άλλωστε, εκτός των κυβερνήσεων που την εκπροσωπούν και την υπερασπίζονται, η αστική τάξη χρησιμοποιεί και τα μαντρόσκυλά της, τύπου Χρυσής Αυγής, για να τρομοκρατούν το εργατικό - λαϊκό κίνημα και όποιον το υπερασπίζεται.

Γι' αυτό, στο πρόσωπο του δημάρχου διώκεται συνολικά η Δημοτική Αρχή της πόλης, επειδή στέκεται στο πλευρό του λαού καθημερινά και έχει πάρει μια σειρά μέτρα όπως:
  • Η διοργάνωση κινητοποιήσεων, με την πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας της πόλης, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο λαός μας. Ξεχωριστή σελίδα αποτελεί η διοργάνωση της μεγάλης πορείας αγώνα Πάτρα - Αθήνα, με σύνθημα "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα".
  • Η στήριξη των αγώνων των εργαζομένων και των υπολοίπων λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της αστικής τάξης, των κυβερνήσεών της (παλαιότερων και της σημερινής), των μηχανισμών της (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ - ΕSM) και των υπολοίπων αστικών κομμάτων που έχουν ίδια στρατηγική κατεύθυνση, παρά τις επιμέρους διαφορές τους για το "μείγμα διαχείρισης" της αντιλαϊκής πολιτικής. Η υπεράσπιση των εργαζομένων στο δήμο απέναντι στις απολύσεις που προβλέπουν οι νόμοι των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης.
  • Η μείωση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των δημοτικών τελών, της τιμής του νερού, με την ταυτόχρονη προσπάθεια επιβάρυνσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής. Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, δεν ενεργοποιείται η διαδικασία πλειστηριασμού γα χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δήμο.
  • Η διεκδίκηση και η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων και υποδομών της πόλης μας που ορέγεται το κεφάλαιο για επιχειρηματική εκμετάλλευση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το παραλιακό μέτωπο και το Νότιο Πάρκο, που παραδόθηκαν στο λαό για τις ανάγκες του στην άθληση, στην αναψυχή, στον πολιτισμό. Η απόδοση προς χρήση στο λαό και τη νεολαία της Πάτρας του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Ταυτόχρονα η παρεμπόδιση της ιδιωτικοποίησης του φράγματος Πείρου - Παραπείρου, που θα επιβάρυνε τα λαϊκά στρώματα με αύξηση της τιμής του νερού.
  • Η κοινωνική πολιτική που ασκεί ο δήμος στο σύνολό της, με μέτρα όπως η αύξηση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και του ποσοστού των οικογενειών που δεν πληρώνουν τροφεία, τα δωρεάν θερινά προγράμματα απασχόλησης παιδιών με τη μορφή κατασκήνωσης. Η αξιοποίηση της πλαζ γι' αυτό το σκοπό, η λειτουργία των Λαϊκών Φροντιστηρίων Αλληλεγγύης, η καθιέρωση φθηνού εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού για ανέργους και φοιτητές.

Η ΤΕ Πάτρας του ΚΚΕ, απέναντι σε αυτή τη δίωξη, καλεί το λαό της πόλης, κάθε έναν που διατηρεί και τις επιμέρους επιφυλάξεις του, να σκεφτεί τι είναι αυτό που ενοχλεί, ποιοι και γιατί επιδιώκουν τη δίωξη της Δημοτικής Αρχής. Απευθύνει ταυτόχρονα κάλεσμα στους εργαζόμενους της πόλης, στα λαϊκά στρώματα, με την κινητοποίησή τους την ημέρα της δίκης κατά του δημάρχου, αλλά και καθημερινά, με την πάλη τους, να ακυρώσουν στην πράξη, να πάρουν πίσω τη δίωξη, για τη θέση αρχής που κρατά η Δημοτική Αρχή, να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή, κάθε φασιστικό μόρφωμα και τσιράκι του συστήματος. Να μπει ταυτόχρονα μπλόκο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να διεκδικήσουμε με όπλο μας την κοινωνική συμμαχία και στόχο την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: