Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τι είχες Γιάννη...τι είχα πάντα... ή, αλλιώς, ΓΣΕΕ με Γιάννη προκοπή δεν κάνει!!...


Την ώρα που οι εργαζόμενοι δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τις πολιτικές κυβέρνησης-«θεσμών» και οι ταξικές δυνάμεις προσπαθούν να οργανώσουν την απάντηση του εργατικού κινήματος, ο κατά τα άλλα «άφαντος», πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εντυπωσιάζει με ένα ακόμα«κατόρθωμα» του.

Όπως αποκαλύπτει ο Ριζοσπάστης: “«Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου στην Ουάσιγκτον μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας μετέχει η ΓΣΕΕ μέσω του Προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου». Με αυτά τα λόγια και υπό τον τίτλο «Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου στην Ουάσιγκτον» (!) ανήγγειλε χτες, με δελτίο Τύπου, η ΓΣΕΕ τη συμμετοχή της στη μάζωξη των κορακιών του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ ζήτησε να μάθει από την κα Λαγκάρντ τις «προϋποθέσεις που θα καθορίσουν τη συμμετοχή του Ταμείου ή όχι στο πρόγραμμα»! Τέτοια αγωνία για τη συμμετοχή του ΔΝΤ ούτε η κυβέρνηση δεν έχει... Την ώρα που αυτές τις μέρες το ΠΑΜΕ και συνδικάτα δίνουν τη μάχη για την οργάνωση των συλλαλητηρίων στις 21 Φλεβάρη ενάντια σε αυτά που το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι «θεσμοί» ετοιμάζουν σε βάρος των εργαζομένων, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κομπάζει για τις «υψηλού επιπέδου» συναντήσεις της με το ΔΝΤ και τους άλλους σφαγείς των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΓΣΕΕ χαριεντίζεται στα σαλόνια τους με το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Αλλά έτσι είναι: Ο καθένας με το ρόλο του και την αποστολή του.”

Αυτός είναι ο ρόλος, η αποστολή των εκπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι επιτακτική η ανάγκη οι τίμιοι και αξιοπρεπείς εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δώσουν επιτέλους ένα τέλος στα φαινόμενα σήψης και παρακμής.

Να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και να διώξουν με τις κλωτσιές τους καρεκλοκένταυρους εργατοπατέρες από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, ο προσανατολισμός και το περιεχόμενο της δράσης της ΓΣΕΕ, προς όφελος των εργατών και όχι των εργοδοτών… Φτάνει πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: