Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

1,15 και 29 Μάρτη, στην Καισαριανή: Κινηματογραφικό ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη ΓΥΝΑΙΚΑ, από την Κινηματογραφική Λέσχη "ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ" και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής


Η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής "ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ" και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής  αφιερώνουν τις προβολές του Μαρτίου στη ΓΥΝΑΙΚΑ, Το άλλο μισό του ουρανού*

Η άγρια εργασιακή εκμετάλλευση, αλλά και το φάσμα της ανεργίας παράλληλα με τον αγώνα για επιβίωση –ιδιαίτερα σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης– αγγίζει όλες τις πλευρές της ζωής, «προσφέροντας» στις γυναίκες τριπλή καταπίεση: οικογενειακή, κοινωνική, ταξική.
Η πορεία των γυναικών στην ιστορία υπήρξε δύσκολη, δύσβατη, με εμπόδια και περιορισμούς.

Φασονάδικα, φαστφουντάδικα και κάθε λογής «άδικα», είναι οι σύγχρονοι τόποι μαρτυρίου των γυναικών κυρίως, ενώ στα όμορφα χρόνια μας τα πρώτα θύματα της ανεργίας είναι οι γυναίκες.

Εκατομμύρια εργάτριες και εργάτες έχουν δώσει και δίνουν σκληρές μάχες ενάντια στην καταπίεση, για έναν καλύτερο κόσμο.

*Το άλλο μισό του Ουρανού, σύμφωνα με μια κινέζικη παροιμία, είναι η Γυναίκα, αφού αυτά τα δύο στοιχεία –γυναίκα και ουρανός– συνθέτουν τον Κόσμο.

Θα προβληθούν:

Τετάρτη 1η Μαρτίου

«Η Γυναίκα Με Τα Σπίρτα», του Άκι Καουρισμάκι

Η Ίρις, εργάτρια σε εργοστάσιο σπίρτων, αργοπεθαίνει «ταξιδεύοντας» στη διαδρομή σπίτι – δουλειά – δουλειά – σπίτι, με την ενδιάμεση στάση μιας χωρίς προοπτική εγκυμοσύνης, για να καεί γρήγορα, σαν το σπίρτο που παράγει, πασχίζοντας να φωτίσει το σκοτάδι της μονότονης ζωής της.


Τετάρτη 15 Μαρτίου

«Η Πηγή Των Γυναικών», του Ράντου Μιχαϊλεάνου

Οι γυναίκες σ’ ένα ορεινό χωριό του Μαρόκου σφραγίζουν τη μυστική πηγή τους με την «τέχνη» της Λυσιστράτης, για να πάψουν οι άντρες τους να τις χρησιμοποιούν σαν υποζύγια


Τετάρτη 29 Μαρτίου

«Ροζέτα», των Αδελφών Νταρντέν

Μια έφηβη, ένα ανημέρευτο αγρίμι, διεκδικεί το δικαίωμα στην εργασία για να βγει, από τις σκιές του δάσους όπου ζει, στο φως του «πολιτισμένου» κόσμου.


Παρουσίαση των ταινιών:
Μπάμπης Ζαφειράτος - Μποτίλια Στον Άνεμο (https://zbabis.blogspot.gr)

Ώρα έναρξης προβολών: 7.00 μ.μ.

Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής
(Βρυούλων 125 και Κλαζομενών)

τηλ. Επικοινωνίας: 6973 999219 - 6979 119018

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: