Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης καταγγέλλει τη «δημοσιογραφική "σιωπή" που έχει επιβληθεί στην "Αλκυονίδα" και το "Studio"» και τον πόλεμο που στοχεύει «στην εξαφάνιση των αιθουσών με "ενοχλητική" άποψη»...


Ανοιχτό κάλεσμα στους φίλους και τις φίλες του ποιοτικού κινηματογράφου της «Αλκυονίδας» και του «Studio» απευθύνει ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, υπεύθυνος της «New Star», με αφορμή την ανύπαρκτη προβολή από τα Μέσα Ενημέρωσης στο κινηματογραφικό αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση.
Σε αυτό αναφέρει ανάμεσα σε άλλα (Από τον Ριζοσπάστη): «Η κινηματογραφική χρονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, μας εξέπληξε δυσάρεστα: Τόσο οι προβολές μας, όσο και το μεγάλο, πολύπτυχο αφιέρωμα που διοργανώνουμε με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 100 χρόνων από την Επανάσταση του Οχτώβρη, απουσιάζουν σχεδόν εντελώς από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ακόμη και ως στοιχειώδης πληροφορία! Ακόμη και ως αναγγελτικό εβδομαδιαίας προβολής! Ακόμη κι αν πρόκειται για πρώτη ελληνική προβολή! Μόνο αποσπασματικές αναφορές σε Μέσα άποψης και θεματικές ιστοσελίδες απλώς επιβεβαιώνουν, ως φωτεινές εξαιρέσεις, έναν, κατά τα άλλα, πολύ "σκοτεινό" κανόνα.

Πρόκειται για ξαφνική και, γι' αυτό, δύσκολα εξηγήσιμη κατάσταση. Είναι όμως ενδεικτική των εξαιρετικά περιορισμένων ορίων κάθε έννοιας "αντικειμενικότητας" που "ευαγγελίζονται" τα μεγάλα, από άποψη ποσοτικής παρέμβασης, ΜΜΕ. (...) Η δημοσιογραφική "σιωπή" που έχει επιβληθεί στην "Αλκυονίδα" και το "Studio", απλώς επιβεβαιώνει ότι ο ανελέητος μονοπωλιακός ανταγωνισμός στην παραγωγή, διανομή και προβολή του κινηματογράφου, δεν έχει μόνο θύματα τις μονές αίθουσες γενικώς και αορίστως, προς όφελος των multiplex, αλλά στοχεύει και στην εξαφάνιση των αιθουσών με "ενοχλητική" άποψη. Ακόμη κι αν είχαμε τα μέσα - που δεν τα έχουμε - για διαφημιστική καμπάνια, γνωρίζουμε ότι και πάλι, ο ουσιαστικός "πρεσβευτής" μας είσαστε εσείς. Γι' αυτό και σας καλούμε να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα της πληροφόρησης!».

1 σχόλιο:

Giannis Pit. είπε...

Η Γνωστή συνωμοσία της σιωπής που βασιλεύει στον κόσμο του θεάματος, έναν χώρο που το σύστημα θέλει να τον κατευθύνει εκεί που επιθυμεί.
Θα κοιτάξω να κάνω και εγώ στο ΣΙΝΕΦΙΛ μια σχετική παρουσίαση του θέματος. Ένα θέμα που αξίζει κάθε προτεραιότητα και προβολή.
Την καλησπέρα μου.