Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο λαός της Πάτρας υπερασπίζεται τον αγωνιστή δήμαρχό του, Κώστα Πελετίδη – Μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης και πορεία την Πέμπτη 23 Φλεβάρη


Ο λαός της Πάτρας, με νέα μεγάλη κινητοποίηση, θα υπερασπιστεί αύριο, Πέμπτη 23 Φλεβάρη, όπως έκανε και στις 13 του μήνα, τον αγωνιστή δήμαρχό του, Κώστα Πελετίδη, που υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, κάνοντας το χρέος του απέναντι στο λαό.

Η διακοπείσα δίκη που γίνεται για «παράβαση καθήκοντος» ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» σε βάρος του Κ. Πελετίδη αύριο θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση του δημάρχου, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την έκδοση της απόφασης.
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν καθημερινά οι εκδηλώσεις και οι ανακοινώσεις στήριξης στον Κ. Πελετίδη. 
Στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές στήριξής του ενώ δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα που συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά στο δήμο.
Έχουν σταλεί δεκάδες ψηφίσματα Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων και εκατοντάδες ανακοινώσεις φορέων, συλλόγων και σωματείων. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Για αύριο Πέμπτη έχουν προκηρύξει στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο στις 8 το πρωί, και στη συνέχεια πορεία και συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητος του Δήμου Πατρέων, το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πατρέων, το Σωματείο Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πατρέων και ο Σύλλογος Προσωπικού ΔΕΥΑΠ. 
Υπενθυμίζεται πως στην έναρξη της δίκης 13 Φλεβάρη, έγινε επίσης στάση εργασίας και μεγάλη συγκέντρωση στο δημαρχείο, από όπου με πορεία κατέληξε στα Δικαστήρια της πόλης, με επικεφαλής τον δήμαρχο, που συνοδευόταν από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τους δημάρχους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου και της Πετρούπολης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: