Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Συγκροτημένη έκφραση αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες από το Δήμο Πατρέων - Κάρτες ελεύθερης εισόδου και εκπτώσεις στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των Λαϊκών Φροντιστηρίων


Κάρτες για την ελεύθερη είσοδο μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών των Λαϊκών Φροντιστηρίων Αλληλεγγύης, στις πολιτιστικές δομές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας αλλά και έκπτωση 60% στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου και Εικαστικού Εργαστηρίου, παραχώρησε η δημοτική Αρχή της πόλης μαζί με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και το ΔΗΠΕΘΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, «η λειτουργία των Λαϊκών Φροντιστηρίων Αλληλεγγύης υπό την αιγίδα του δήμου μας είναι πλέον θεσμός στην πόλη μας. Αποτελεί την πιο συγκροτημένη έκφραση αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες, σε συνθήκες κρίσης, στον τομέα της Παιδείας. Πάνω από τετρακόσιοι μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας, στηρίζονται σε αυτόν τον θεσμό, για την βελτίωση στα μαθήματα τους».
 
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «190 καθηγητές και δάσκαλοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Αρκετοί από αυτούς είναι άνεργοι, παρόλα αυτά αντιλαμβανόμενοι την σημασία και αξία της αλληλεγγύης σ’ αυτούς τους καιρούς συνεχίζουν πεισματικά το έργο τους».
 
Έτσι, η αντιδημαρχία Παιδείας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «στηρίζοντας την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και μαθητριών στον τομέα του πολιτισμού, το προηγούμενο διάστημα παραχώρησε κάρτες στους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, για την ελεύθερη είσοδό τους, στις πολιτιστικές δομές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, καθώς επίσης και έκπτωση 60% στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου και Εικαστικού Εργαστηρίου».
 
Παράλληλα, «δίνοντας προτεραιότητα στην ανάγκη των νέων για ψυχαγωγία, διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι, για στις μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς των Λαϊκών Φροντιστηρίων Αλληλεγγύης του δήμου» που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «ΑΙΓΛΗ» στην VESO MARE.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: