Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Δύο εικόνες - δύο κόσμοι... πόσες λέξεις για να περιγράψουν την ξεφτίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού;!


Οι δύο φωτογραφίες είναι από την ίδια αίθουσα, την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ και έχουν παρθεί με διαφορά λίγων μηνών.

Στην πάνω φωτογραφία, αποτυπώνονται οι εργασίες από την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που έγινε στις 19 και 20 Νοέμβρη 2016. Οι συνδικαλιστές από 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις (12 Ομοσπονδίες, 15 Εργατικά Κέντρα, 457 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα) για δύο μέρες έχουν κατακλύσει την αίθουσα, αλλά και τους χώρους γύρω από αυτήν, συζητάνε για τα προβλήματα και τις αγωνίες της εργατικής τάξης, καταθέτουν την πείρα από την προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης της σε ταξική κατεύθυνση.


Στην κάτω φωτογραφία, οι εργασίες του προχτεσινού 30ού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Η μισοάδεια αίθουσα, στην οποία παρόντες είναι μόνο οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ και απόντες οι αντιπρόσωποι των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αποτυπώνει τις «εργασίες» του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, με πάνω από 400 σωματεία - μέλη...


Δύο φωτογραφίες, δύο κόσμοι... Οι εργάτες ας βγάλουν και απ' αυτό τα συμπεράσματά τους.

Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι καινούργιο...

Στις 23 του Μάρτη 2013 γράφαμε:
Αυτή την εικόνα παρουσίαζε η αίθουσα που διεξάγεται το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, σήμερα το πρωί. Ένα δάσος από άδειες καρέκλες. Την ίδια στιγμή που στην αίθουσα βρίσκονταν όλοι οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ (που κατήγγειλαν το γεγονός), οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων απουσίαζαν πανηγυρικά, όπως απουσίαζαν πάντα από τα πραγματικά προβλήματα και τους αγώνες των εργατών. Μόνο που η πρόκληση αυτή τη φορά ξεπερνάει κάθε προηγούμενη. 

35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Μάρτης 2013, Αλεξανδρούπολη


Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο από την κυβέρνηση των πλουτοκρατών, την ώρα που η ξεπουλημένη ηγεσία των καρεκλοκένταυρων της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να μείνουν έξω από «χρώματα» και «μακριά από κόμματα», την ώρα που ξοφλημένες συνδικαλιστικές καριέρες αλλάζουν στέγη για να μπορέσουν να παραμείνουν στο προσκήνιο, την ίδια ώρα, όλοι αυτοί και μαζί οι υπόλοιποι αντιπρόσωποί τους, αντί να συζητούν με ποιους τρόπους οι εργάτες θα σταθούν όρθιοι, απουσιάζουν με τρόπο θρασύ και προκλητικό από την αίθουσα του συνεδρίου, συμπεριφερόμενοι σαν τουρίστες σε διακοπές! Φαίνεται πως τους κούρασε το πολύ άγχος τους για το πώς το «χρέος» θα γίνει «βιώσιμο», και πότε  θα έρθει  η «ανάπτυξη»… 

Και στις 27 του Μάη 2013:
Αποχώρησαν από το 28ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τον πλήρη εκφυλισμό των διαδικασιών του. 

28ο Συνέδριο του ΕΚΑ, Μάης 2013.
Πριν και μετά την αποχώρηση των
ταξικών δυνάμεων...

Όπου ΓΣΕΕ βάλτε …Εργατικό  Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)  αλλάξτε τις ημερομηνίες και διαβάστε το κείμενο . Οι φωτογραφίες... ανανεώθηκαν, Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: