Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Για τον «ριζοσπαστικούλη ΣΥΡΙΖΑ» και… τους σπαστικούληδες απολογητές του οπορτουνισμού («Πληρωμένη» απάντηση)

Ποιος και γιατί «βροντάει» ανοιχτές πόρτες;

Το ΚΚΕ ποτέ δεν έκρυψε πως το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα περνά μια δύσκολη περίοδο, όπου πολλά κόμματα είτε εγκατέλειψαν αρχές και σύμβολα, είτε παραιτήθηκαν από τις θεμελιακές αρχές.

Το ΚΚΕ ποτέ δεν έκρυψε ότι ακόμη και μεταξύ των κομμάτων που έχουν διατηρήσει το όνομα ή και την πίστη τους στο μαρξισμό - λενινισμό υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και προσεγγίσεις.

Άλλωστε, για το λόγο αυτό, το ΚΚΕ ανέλαβε σοβαρές πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, όπως είναι οι Διεθνείς Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που ξεκίνησαν από την Αθήνα και φιλοξενήθηκαν για πολλά χρόνια από το ΚΚΕ. Παρεμπιπτόντως, φέτος η 17η Διεθνής Συνάντηση θα φιλοξενηθεί στις 30 Οκτώβρη έως 2 Νοέμβρη από το ΚΚ της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Αυτές οι συναντήσεις, όπως και οι Ευρωπαϊκές, οι Βαλκανικές Συναντήσεις των ΚΚ, που διοργανώνει κατά καιρούς το ΚΚΕ, έχουν ακριβώς σκοπό να μπορέσουν τα ΚΚ να ανταλλάξουν απόψεις, να διευκρινίσουν ζητήματα, να μπορέσουν να καθορίσουν στόχους κοινής πάλης.

Επιπλέον, εδώ και μερικά χρόνια, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τα θεωρητικά περιοδικά ορισμένων Κομμουνιστικών Κομμάτων έχουν δεσμευτεί σε ένα κοινό πλαίσιο αρχών στην πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό, για την υπεράσπιση του μαρξισμού - λενινισμού, τη χάραξη επαναστατικής στρατηγικής, εκδίδουν ένα κοινό περιοδικό, τη «Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (ΔΚΕ). Σ’ αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν τα περιοδικά: «Debate Abierto» (ΚΚ Βενεζουέλας), «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας), «Propuesta Comunista» (ΚΚ των Λαών Ισπανίας), «Socialist Latvii» (Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας), «Zeitung vum Letzebuerger Vollek» (ΚΚ Λουξεμβούργου), «El Communista» (ΚΚ Μεξικού), «Szabadsag» (Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας), «Marksizm iSouvemennost» (Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας), «Sovetski Sojuz» (Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας), «Gelenek» (ΚΚ, Τουρκία).

Επιδίωξη του περιοδικού είναι να συμβάλει στη θεωρητική και ιδεολογική ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, πάνω στη στέρεη βάση της επαναστατικής κοσμοθεωρίας μας, παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις έχουμε σε ζητήματα τακτικής και στρατηγικής. Από το 5ο τεύχος καθιερώθηκε στήλη, μέσα στο πλαίσιο της βελτίωσης του περιοδικού, όπου δημοσιεύονται και οι διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν στα άρθρα, ακόμη και μετά τη συζήτηση στη Συντακτική Επιτροπή του κοινού περιοδικού, ως ένα «βήμα διαλόγου».

Στις 28/9/15 η «Εφημερίδα των Συντακτών» (ΕΦΣΥΝ), με τον βαρύγδουπο τίτλο «Οξύτατη ιδεολογική σύγκρουση ΚΕΚΡ με ΚΚΕ», επιλέγει να ασχοληθεί με τη συζήτηση που προκάλεσαν ορισμένες θέσεις του ΚΕΚΡ στο τελευταίο (5ο) τεύχος της ΔΚΕ και το οποίο είναι αφιερωμένο στα ζητήματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της στάσης των κομμουνιστών απέναντί του. Για το λόγο αυτό αφιερώνει μια ολόκληρη σελίδα, προσπαθώντας να περάσει στον αναγνώστη την ιδέα πως οι κομμουνιστές των δύο χωρών «φαγώνονται» μεταξύ τους. Θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε, λοιπόν, πως στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 με 10 Οκτώβρη, οι επισκέπτες του θα μπορέσουν να προμηθευτούν το 5ο τεύχος της ΔΚΕ στα ελληνικά, καθώς και προηγούμενα τεύχη. Όσοι μάλιστα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να διαβάσουν τις θέσεις των 2 κομμάτων για τα ζητήματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου από την ελληνική ιστοσελίδα του περιοδικού στη διεύθυνση: http://www.iccr.gr/el/issues/page/

Εξαιρετικά αφιερωμένο…

Για εκείνους που προσπαθούν μια συζήτηση γύρω από διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο κομμάτων να τη μετατρέψουν σε δήθεν «κόντρα», τους αφιερώνουμε το συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στο ΚΚΕ το ΚΕΚΡ στις 22 Σεπτέμβρη, δύο μέρες μετά τις τελευταίες εκλογές, για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Αγαπητοί σύντροφοι στον αγώνα!

Οι κομμουνιστές του ΚΕΚΡ εκφράζουν την ειλικρινή τους εκτίμηση για τα αποτελέσματα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη.

Κάτω από συνθήκες αυξημένης πίεσης, τόσο από την πλευρά της αστικής εξουσίας, όσο και από την πλευρά των ποικιλόχρωμων δυνάμεων του οπορτουνισμού, το ΚΚΕ όχι μόνο διατήρησε τη θέση του, αλλά ήταν και το μοναδικό κόμμα που πρόβλεψε απόλυτα σωστά την εξέλιξη των γεγονότων μετά τις εκλογές του Γενάρη 2015. Οι αστοί σοσιαλιστές, του ριζοσπαστικούλη ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκαν πραγματικοί και έμπιστοι λακέδες του κεφαλαίου και συνεχίζουν τη δράση τους ως επιστάτες της αστικής τάξης. Το ΚΚΕ άντεξε και συνεχίζει τη θεμελιακή γραμμή του για την ανάπτυξη του ταξικού αγώνα των ίδιων των εργαζομένων ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση - για το σοσιαλισμό.

Η ζωή αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι τα βάρη της κρίσης δεν οδηγούν αυτόματα σε αφύπνιση των μαζών και στροφή προς τα αριστερά και δεν εξασφαλίζουν την εκλογική επιτυχία στους κομμουνιστές. Αντίθετα, ενισχύεται η πίεση προς τους εργαζόμενους από όλο το μηχανισμό του αστικού κράτους, αναπτύσσεται η δράση των πιο αντιδραστικών και ανοιχτά φιλοφασιστικών δυνάμεων.

Οι πιο συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι της Ελλάδας υποστήριξαν το κόμμα τους, διατηρώντας την παρουσία του στο Κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η υποστήριξη θα εκφραστεί ακόμα περισσότερο στον πραγματικό ταξικό αγώνα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις της χώρας, στους δρόμους και στις πλατείες όλων των πόλεων και των χωριών της Ελλάδας.

Είναι απόλυτα σαφές πως δεν θα υπάρξει καμία ανάπαυλα. Ο καπιταλισμός, με ευσεβείς πόθους και εκλογές, δεν είναι δυνατό να κάνει τίποτα το καλό. Όλος ο αγώνας είναι μπροστά!

Αγαπητοί σύντροφοι, είμαστε μαζί σας στις ίδιες ταξικές γραμμές! Καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα!».

Ε. Β.

ΥΓ: Οι συντάκτες της ΕΦΣΥΝ ας εστιάσουν την προσοχή τους στα όσα το ΚΕΚΡ σημειώνει για τον «ριζοσπαστικούλη ΣΥΡΙΖΑ» και το ρόλο του στην υπηρεσία του κεφαλαίου…


Και αυτό, αφιερωμένο από τον Οικοδόμο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: