Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Βόλος: Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας για τις εξελίξεις του αγώνα των χαλυβουργών


Στις εξελίξεις στον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδας στο Βόλο, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και στην απαίτησή τους να σταματήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας.

Αποτελεί παρακαταθήκη ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες η απαίτηση αυτή εκφράστηκε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που είχαν σχεδόν απόλυτη επιτυχία. Είναι σημαντικό ότι από τους ίδιους τους εργαζόμενους αποκρούστηκαν οι εκβιασμοί και οι απειλές της Διεύθυνσης που παραμονές της στάσης εργασίας της περασμένης Τετάρτης καλούσε τους εργάτες να πάνε δύο ώρες πριν τη στάση για δουλειά με σκοπό να σπάσουν την κινητοποίηση.

Αυτό το διάστημα το Συνδικάτο μας καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και άλλοι φορείς βρίσκονται μαζί με τους Χαλυβουργούς συναδέλφους στις κινητοποιήσεις στις πύλες του εργοστασίου, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη, μιας και η επίθεση στο χώρο δεν είναι μεμονωμένη, αλλά κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης.

Τα παραπάνω όπλα, στο βαθμό που υπάρξει και κλιμάκωση, μπορούν να οδηγήσουν σε απόκρουση της νέας επίθεσης της εταιρείας.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Παρασκευής 25/9 με την οποία αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις ώστε να γίνει η συνάντηση με την εργοδοσία τη Δευτέρα δεν είναι θετική εξέλιξη. Στερεί από τους εργαζόμενους στη συνάντηση με τον Μάνεση το βασικό όπλο που έχουν και είναι η ενωμένη αγωνιστική απάντηση, καθώς και η ταξική αλληλεγγύη που αναπτύσσεται. Η λογική της “καλής θέλησης” από μεριάς των εργαζομένων έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχει οδηγήσει σε αποθράσυνση της εργοδοσίας.

Η συνάντηση θα έπρεπε να γίνει με τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στο Μάνεση. Αυτό πρέπει να το φυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού οι συνάδελφοι στη Χαλυβουργία. Να μην αποδεχτούν διάφορα “ισοδύναμα” μέτρα όπως οι διαθεσιμότητες ή άλλα μέτρα, συζήτηση που έχει ανοίξει με έντεχνο τρόπο η εργοδοσία στα εργοστάσια.

Μέχρι πριν τις δύο τελευταίες εβδομάδες εργαζόμενοι στη χαλυβουργία υποτιμούσαν τη δύναμη της οργανωμένης δράσης τους και ότι μπορούν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας που ήταν και θα είναι συνεχόμενες. Εξάλλου η συγκυβέρνηση έχει ξεκάθαρο στόχο να φέρει κι άλλα αντεργατικά μέτρα και να μονιμοποιήσει τα όσα έχουν ψηφιστεί με τα προηγούμενα μνημόνια. Τώρα, λοιπόν, απαιτείται η εργατιά να σηκώσουμε κεφάλι, να οργανώσουμε την κοινή απάντησή μας, να δείξουμε τη δύναμή μας. Μπορούμε να το κάνουμε».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: