Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Αγωνιστικό κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη (18:00 μ.μ.) στην Πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


Συνάδελφοι οικοδόμοι, άνεργοι & εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες


Αρκετά λοιπόν ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε
Είναι ώρα να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Στα χέρια που χωρίς αυτά τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον τόπο. Γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, είμαστε οι πολλοί, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.
Συνάδελφοι
Η τεράστια ανεργία που βιώνουμε στον κλάδο για πολλά χρόνια και θα συνοδεύει τη ζωή μας και για τα επόμενα, σε συνδυασμό με τα νέα σαρωτικά μέτρα την οδηγούν σε αδιέξοδο.
Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ το ΔΝΤ & ΕΚΤ έφεραν για μία ακόμη φορά με την διαδικασία του κατεπείγοντος την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
Γιατί και αυτή η κυβέρνηση επείγον θεωρεί την διάσωση των κερδών των μεγαλοεργοδοτών.
Γιατί και αυτή η κυβέρνηση ποτέ δεν θεώρησε επείγον το ζήτημα της προστασίας των ανέργων, την ανακούφιση του λαού από την φοροληστεία, την σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα.
Το συνοδεύουν και αυτή τη φορά με το σαθρό ψευτοδίλημμα
«μνημόνιο ή χρεοκοπία με έξοδο από το ευρώ» για να αποδεχθούμε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες περικοπές στην ασφάλιση, δουλειά μέχρι τον τάφο.
Συνάδελφοι
Αν τα μέτρα περάσουν αν καταφέρουν να φορτώσουν στην καμπούρα του λαού ένα ακόμη μνημόνιο, τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
Είναι πράξη ευθύνης κάθε συναδέλφου να μην επιτρέψει να μετατραπεί το εργατικό λαϊκό κίνημα σε ουρά των διάφορων επιλογών που πτωχεύουν τον λαό.
Εμείς δεν βάζουμε ποτέ τα συνθήματα μας και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες.
Λέμε όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο, όπως λέμε όχι και σε όλα τα προηγούμενα. Είναι όχι αντίστασης – διεκδίκησης που φτάνει μέχρι τέλους. Μέχρι εκεί που πρέπει να πάμε τον αγώνα μας, στον τελικό σκοπό, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης.


Συνάδελφοι
Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη πείρα, που πρέπει να αξιοποιηθεί για να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε τρίτο μνημόνιο. Μαζί της το ψήφισαν τα άλλα αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. Είναι συνυπεύθυνοι για τα βάρη που φορτώνουν στον λαό. Δεν θα ξεπλυθούν από την στάση τους.
Αποδείχτηκε ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, να αντιστρέψει και πολύ περισσότερο, να αποτρέψει την πορεία πτώχευσης των λαϊκών στρωμάτων, θα οδηγηθεί μοιραία στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.
Επομένως η διέξοδος για το λαό είναι η ανασύνταξη του εργατικού– λαϊκού κινήματος η οργανωμένη πάλη για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων, για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική διέξοδο υπέρ του λαού.
Συνάδελφοι
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας περάσουν την θηλεία στο λαιμό
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!
Δεν μπορούμε να περιμένουμε  οι λύσεις των προβλημάτων να έρθουν από μόνες τους. Εμείς θα παλέψουμε για να προστατεύσουμε τη ζωή μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Παίρνουμε μέρος μαζικά στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 18:00 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: