Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Θλιβερό κατάλοιπο μιας κάποτε αριστερής υπόστασης


Ο Γιάννης Θεωνάς, μέχρι πρότινος Διοικητής του ΙΚΑ (αλήθεια με ποια προσόντα διορίστηκε σε αυτή τη θέση, αν όχι με την… παλαιοκομματική  «λογική» που θέλει τους αποτυχημένους πολιτικάντηδες που δεν καταφέρνουν να εκλεγούν στο βουλευτικό αξίωμα να μπαίνουν χωστοί από το κομματικό παράθυρο στον κρατικό μηχανισμό;) περιφέρεται στα ΜΜΕ προσπαθώντας να πείσει για την ορθότητα των επιλογών του αρχηγού του και του κόμματός του, υπερασπιζόμενος το μνημόνιο, προσπαθώντας να εξαπατήσει για δεύτερη φορά όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Είναι δικαίωμα του Θεωνά να γλείφει μετά μανίας  εκεί που πρόσφατα έφτυνε («…παύση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους… Αν έχεις αριστερή κυβέρνηση, φεύγεις από το ευρώ!» ) - για μην πάμε παλαιότερα... Είναι δικαίωμά του να διοικεί έναν οργανισμό και να  προωθεί-εκτελεί τις αποφάσεις «θεσμών» και κυβέρνησης που «εκτελούν» εκατομμύρια συνταξιούχους με βάρβαρες μειώσεις συντάξεων και εργαζόμενους και άνεργους με απάνθρωπες αυξήσεις ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Τον οργανισμό -ΙΚΑ-ΕΤΑΜ- τσιφλίκι του που, εκτός των άλλων, χρησιμοποιεί και για να εξυπηρετεί τις μικροκομματικές και προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του τις «σκέψεις» του (έτσι γράφει ανερυθρίαστα) που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ! 

("κλικ!" στις εικόνες για μεγέθυνση)


Τον καταλαβαίνουμε. Μπορούμε να διακρίνουμε την αγωνία του να φανεί χρήσιμος στο σύστημα που κάποτε αντιστάθηκε, στη συνέχεια προσκύνησε και από τότε υπηρετεί. Τα απωθημένα και η δίψα για άσκηση εξουσίας δεν σβήνουν και ας πέρασαν τα χρόνια, όσο και αν εξευτελιστείς στα μάτια αυτών που κάποτε σε ακολούθησαν, όσο και αν συνειδητά βουλιάζεις βαθύτερα στο βούρκο και τη σαπίλα που εκφράζεις.

Ποια είναι, λοιπόν, η διαφορά των Θεωνάδων από τους πολιτικάντηδες του «παλαιοκομματισμού» (όρος που εισάγει ο Τσίπρας στην προεκλογική περίοδο για να αποπροσανατολίσει τον λαό από τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές);

Ποια η διαφορά των «αριστερών» μαυρογυαλούρων από τους επιτήδειους και τεχνίτες του ψεύδους και της εξαπάτησης πολιτικούς των αστικών κομμάτων που κυβερνούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες;

Ποια είναι, τελικά, η ουσιώδης διαφορά των δυο «μονομάχων» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, πέρα από τα κούφια λόγια-συνθήματα και τα «πρόσημα», αφού οι διαφορές σε αυτά που εκφράζουν και τα συμφέροντα που υπηρετούν... παραεξομαλύνθηκαν (σαν τις «αιχμηρές γωνίες» του ΣΙΡΙΖΑίικου μνημονίου που Τσίπρας και Θεωνάδες υπόσχονται να «λειάνουν» με το «παράλληλο πρόγραμμά» τους-απάτη...) και παραμένουν οι  δευτερεύουσας σημασίας (και παρακάτω);

Ας δώσεις εσύ αναγνώστη μου τις απαντήσεις. Ή, καλύτερα, να τις δώσεις στην κάλπη. 

Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015.

1 σχόλιο:

faros είπε...

Ξέρεις, Φίλε Οικοδόμε,
Ο Γιάννης ο Θεωνάς (συνδικαλιστής στον ΟΤΕ, μια ... ζωή) διορίστηκε στο ΙΚΑ, από τον άλλον συνδικαλιστή στον ΟΤΕ (επίσης μια ίδια ... ζωή) Δ. Στρατούλη!

Όμως ο ένας είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ 1, ενώ ο έτερος ... Καπαδδόκης (που ήταν πρωταγωνιστής στην φράξια του ΟΤΕ εναντίον του κόμματός του - του ΚΚΕ - το 1991-1992) είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ 2 !!!

Για όποιον θέλει, μπορεί να κάνει τους ... απαραίτητους συνειρμούς ΚΑΙ για το μετά τις εκλογές !