Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Άρτας

«Τους δοκίμασες...Τώρα με το ΚΚΕ για την ανατροπή» ήταν η φράση που τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου χθες το μεσημέρι από τον γραμματέα της τομεακής Επιτροπής Άρτας Φιλιππιάδας του Κόμματος, Δημήτρη Πιτσιάβα και τον γραμματέα τομεακού Συμβουλίου Άρτας της ΚΝΕ Αλέξη Κατσαρό, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων, όσο και του 41ου φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητή που θα γίνει την Παρασκευή και προσλαμβάνει προεκλογικά χαρακτηριστικά.
Στην συνέντευξη τύπου ο γραμματέας, κ. Πιτσιάβας προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το νομό Άρτας στο οποίο μοναδική μεταβολή λόγω αντικειμενικών δυσκολιών υπήρξε ως προς τον Λεωνίδα Γεωργούση, στη θέση του οποίου θα συμμετέχει στις εκλογές της 20η του Σεπτεμβρίου η Όλγα Γείτονα. Το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο παραμένει ως είχε την 25η Ιανουαρίου και συγκεκριμένα οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την Άρτα είναι οι εξής: Ρίτα Ζορμπά, Γιώργος Αλιφτήρας, Ιωάννης Γάλλιος, Όλγα Γείτονα και Βαγγέλης Μπέτσας.


Η ανακοίνωση επισήμως ψηφοδελτίου για τις επικείμενες εκλογές ήταν η πρώτη που έγινε από το ΚΚΕ, επισφραγίζοντας έτσι και την προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει. Άλλωστε, λόγω της έναρξης της προεκλογικής περιόδου το φεστιβάλ φέτος θα περιοριστεί μόνο σε μια ημέρα (Παρασκευή) με την κεντρική ομιλία από το μέλος της ΚΕ, Ρίζο Μαρούδα και στο πολιτιστικό κομμάτι με τη συναυλία του διακεκριμένου καλλιτέχνη Βαγγέλη Κορακάκη, με τον κ. Κατσαρό να απευθύνει πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην πολιτιστική- πολιτική εκδήλωση.
Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τονίσθηκε πως στην απόφαση για πρόωρες εκλογές στις 20 ΣΕΠΤΕΒΡΗ αποτυπώνεται η αγωνία που υπήρχε και υπάρχει στην αστική τάξη της χώρας, στο τραπεζικό σύστημα, γενικότερα στην καπιταλιστική αγορά αφού τα σημάδια δείχνουν ότι η κρίση παραμονεύει. Η αδύναμη καπιταλιστική ανάπτυξη, που επικαλούνται όλα τα άλλα κόμματα, όχι μόνο δεν δίνει εγγυήσεις για οριστική έξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου βεβαίως, και μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά αλλού υπάρχει επιβράδυνση και αλλού ύφεση. Εδώ ακριβώς στην ανάπτυξη της οικονομίας με κίνητρο το κέρδος βρίσκεται και η αιτία όλων των αρνητικών οικονομικών φαινομένων.
Κατά την περίοδο των διερευνητικών εντολών όλοι συναινούσαν στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας πιο σταθερής μακροπρόθεσμης κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Ο κ. Τσίπρας επέλεξε την προσφυγή στις κάλπες με το βλέμμα μέσα και έξω από το κόμμα του. Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο αλλά και έξω όπου στα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει οι διεργασίες στο εσωτερικό τους.
Ένας ακόμη λόγος ήταν να μην διευρυνθεί η οργή και η δυσαρέσκεια απο την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου που ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. Ήδη την πρώτη πικρή γεύση τη γεύτηκαν οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους μειωμένες κατά 6% και έπεται συνέχεια.

Ποιος άλλος;
Ένας φιλόδοξος και ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να γίνει και στόχος όλων όσων νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, όσων δεν παραδίνονται, αγωνίζονται και θέλουν απέναντι σε μια κυβέρνηση θα εφαρμόζει κατά γράμμα τα μνημόνια μια πραγματική αντιπολίτευση που θα τα αντιπαλεύει. Ποιος άλλος εκτός από το ΚΚΕ, μπορεί; Αυτοί που τα υπόγραψαν ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, (η ΛΑΕΝ) που μέχρι χτες κυβερνούσε στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ 1 και είναι συνυπεύθυνος για εδώ που φτάσαμε; 'Η οι ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ που μισούν ότιδήποτε έχει σχέση με λαϊκά δικαιώματα και αγώνες.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για να ψαρέψει κάποιες ψήφους. Είπε την αλήθεια, έγκαιρα προειδοποίησε για την πορεία των εξελίξεων, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης καθόριζαν το συμβιβασμό, τη συμφωνία με την ΕΕ και το νέο επαίσχυντο μνημόνιο.
Δυνατό ΚΚΕ, γιατί λέει το πραγματικό, γνήσιο κι ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα προτείνει το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει και ανήκει αποκλειστικά στο λαό. Αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες των μνημονίων που είναι η ίδια η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση με νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, με ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη.

Ομιλία στο ΕΚΑ
Το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική δύναμη που μπορεί να είναι στήριγμα στην πάλη του λαού ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στην υποβαθμισμένη ζωή μέσα κι έξω από την Ευρωζώνη, με ευρώ ή εθνικό νόμισμα.
Στο πλαίσιο αυτό η ΤΕ ΑΡΤΑΣ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν απο τα μνημόνια και τα αφεντικά να συμμετάσχουν μαζικά στην ανοικτή σύσκεψη-συζήτηση που οργανώνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤEMΒΡΗ στις 20:30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας με ομιλητή τον Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Τριάντη Νεκτάριο.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ
Επίσης οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το Φεστιβάλ το οποίο τροποποιείται τόσο χρονικά και ως προς το περιεχόμενό του. Συγκεκριμένα θα γίνει την Πλατεία Σκουφά μόνο την Παρασκευή 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ωρα έναρξης 21:00. Το πρόγραμμα θα ανοίξει με συναυλία του Στάθη Αρτινού θα ακολουθήσει η προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ απο τον Μαρούδα Ριζο μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Ουσιαστικά προσλαμβάνει χαρακτηριστικά προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών.

Καταγγελία
Το Τομεακό Συμβούλιο Άρτας του ΚΝΕ καταγγέλλει στη νεολαία, τους εργαζόμενους τη Δημοτική Αρχή Αρταίων που στηρίζεται απο την ΝΔ η οποία με πρόσχημα της αφισσορύπανσης και της τήρησης της "τάξης" έσπευσε να υπερασπίσει τα μνημόνια και τους εκβιαστές του λαού που καταστρέφουν τη ζωή μας και προβάλλουν ως μονόδρομο την παραμονή μας στην ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κατεβάζοντας τα πανό της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
Πρόκειται για ξεκάθαρη παρεμπόδιση της δράσης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, προσπάθεια να μην ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για τη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και το φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Τους ενημερώνουμε άλλη μία φορά: Όσο κάνουν τέτοιες "ενέργειες" μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Άρτας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να δώσουν μαζική, αποστομωτική α πάντηση με τη μεγάλη τους συμμετοχή στη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 9 το βράδυ στην πλατεία Κιλκίς με ομιλητή τους Ρίζο Μαρούδα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: