Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικών Τζουμέρκων για τον ΕΝΦΙΑ: Πάρτε πίσω το φόρο από τα χωράφια μας!

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΕΝΦΙΑ (ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ)
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί αυτές τις μέρες στους κατοίκους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων μετά την ενημέρωση (όσοι είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ) με τα νέα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ (χαράτσι στα ακίνητα).
Πρόκειται για νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα εξ αιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους.  Η παρατηρούμενη τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας.
Η μεγαλύτερη αδικία, που δεν διορθώνεται, είναι ο λαός να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες μιας ζωής, στο αγροτεμάχιο και στο χωράφι που καλλιεργεί για να ζήσει. Ο λαός πρέπει να παλέψει για την πλήρη απαλλαγή της πρώτης κατοικίας, που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες μας είτε είναι στην πόλη είτε είναι στο χωριό. Για πολλούς από μας το σπίτι στο χωριό αποτελεί τον συνδετικό μας και συναισθηματικό μας κρίκο.
Κανένας φόρος στα χωράφια μας και στην αγροτική γη. Τα περισσότερα είναι χέρσα, δεν έμειναν και πολλοί στα χωριά μας για να τα καλλιεργήσουν. Όσα πάλι καλλιεργούνται δεν παράγουν εμπόρευμα, αλλά καλύπτουν μερικές από τις ανάγκες του σπιτιού.
Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΚΟΣ - 7 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: