Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Έξι δημοσιογράφοι στη σάουνα με τον Όλι Ρεν (τα "φιλαράκια")

"Άργησε σήμερα ο Όλι, θα έμπλεξε πάλι με τους Έλληνες..."

"Ένα απίστευτο δημοσίευμα φιλοξενεί σήμερα η  «Corriere Della Sera»! Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Όλι Ρεν δείχνει να παίρνει αποφάσεις... εν θερμώ στη σάουνα που διατίθεται στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ναι καλά διαβάσατε, ο αντιπρόεδρος προχώρησε σε επιλεκτική ενημέρωση έξι δημοσιογράφων ανάμεσα στους ατμούς και πάνω στα ξύλινα καθίσματα, προφανώς τυλιγμένος μέσα σε μία λευκή πετσέτα.

«Ο Ρεν είχε ζητήσει από τους έξι δημοσιογράφους, που εκπροσωπούν ισάριθμα γνωστά μέσα ενημέρωσης, να προσπαθήσουν να μην διαρρεύσει η είδηση της συνάντησης, από την στιγμή που αφορούσε αποκλειστικά στην οικονομική κρίση της Γηραιάς Ηπείρου», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα , αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαπιστευμένοι πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, σίγουρα δεν βοήθησε, η πληροφορία να κρατηθεί για πολύ καιρό μυστική.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, γερμανίδα δημοσιογράφος ρώτησε τον επίτροπο αρμόδιο για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις «αν εννοεί να επεκτείνει και στις γυναίκες τις αποκλειστικές του αυτές επαφές με τα μέσα ενημέρωσης».

Ο εκπρόσωπος απάντησε γενικά, αναφέροντας ότι «είναι πάντα ανοικτός προς τον Τύπο» και στη συνέχεια πέρασε, γρήγορα στις στατιστικές και οικονομικές προβλέψεις.

Η ιταλική εφημερίδα, ρώτησε τον Ισπανό εκπρόσωπο Τύπου του Ρεν, αν, για την ασυνήθιστη αυτή ενημέρωση των λειτουργών του Τύπου είχε προβλεφθεί ειδικό dress code (κώδικας ενδυμασίας) και εκείνος απάντησε με εμφανή αμηχανία ότι «μάλλον δεν θα έπρεπε να δοθούν άλλες λεπτομέρειες επί του θέματος διότι όλοι γνωρίζουν τις φινλανδικές συνήθειες»." Πηγή

Εμένα πάλι, γιατί μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό; Αν δεν περιποιηθεί η εξουσία το «δεξί χέρι» της, τότε, ποιον; "Επαγγελματικά" ταξίδια, πανάκριβα  ξενοδοχεία, πολυτελή εστιατόρια, πισίνα πάρτις, σάουνα... μίτινγκς, τένις, γκολφ...  Μετά τη σάουνα άλλωστε, βγαίνεις ανανεωμένος και πιο ορεξάτος να συνεχίσεις το... λειτούργημα της... "ενημέρωσης". Παπαγάλους δεν έχουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα. Όπως έλεγε και μια ψυχή στην τιβι, λίγο παλιότερα, «οι παπαγάλοι είναι πουλιά… αποδημητικααά»… (Οικοδόμος)

2 σχόλια:

Scorpion49 είπε...

«Καλό κουγάγιο», λέει ο…. φίλος μας ο Γεν, θα τελειώσει και αυτή η σάουνα που κάνουμε στην ελληνική οικονομία, στον ελληνικό λαό, και μόλις διαλυθεί ο ατμός, το πολύ μετά από μια 20ετία, θα βγείτε ανανεωμένοι και σφριγηλοί».
Και μείς φωνάζουμε, φυσάτε μωρέ έλληνες όλοι μαζί, μπας και τους πάρει ο άνεμος και ξεκουμπιστούνε απ’ τα μέρη μας, και πάρουμε πίσω το χαμένο μας οξυγόνο.
Εύχομαι καλή Κυριακή και καλή Καθαρή Δευτέρα!

oikodomos είπε...

Καλημέρα φίλε scorpion49.
Καλά να περάσεις σου εύχομαι.
Καλή δύναμη!