Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αν δεν τους σταματήσουμε θα τα πάρουν όλα! Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Νέο τσεκούρι για να σωθεί η πλουτοκρατία. Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα. Καμιά υποταγή στους νόμους τους. Νομοθετούν χωρίς διάλειμμα το τσάκισμα της ζωής μας. Η κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, από 1η Μαρτίου, φέρνει νέες μειώσεις σε συντάξεις, περικοπές στην υπερωριακή αμοιβή για νοσοκομειακούς γιατρούς και επιπλέον περικοπές στην Υγεία και στο φάρμακο.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. την τακτική τους “σοκ και δέος” να απαντήσουμε με πόλεμο. Προβλέπουν νέα μείωση κατά 10% των κύριων συντάξεων από 1.300 ευρώ και πάνω. Είναι μέτρο που αθροίζεται στα προηγούμενα δηλαδή στο τσάκισμα κατά 15% των επικουρικών συντάξεων, στη μείωση κατά 7% στις συντάξεις των ναυτικών (ΝΑΤ) , στη μείωση κατά 20% των κύριων συντάξεων των Ταμείων ασφάλισης των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Τραπεζών και «Ολυμπιακής» για το τμήμα της σύνταξης από 1.300 και πάνω.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους
Να καταγγείλουν τη νέα σφαγή των συντάξεων και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόϊκας, βιομηχάνων.

Τίποτα δεν τελείωσε!
                                 Εμείς έχουμε τη δύναμη.
                                                                    Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ – Κεφαλαίου – ΝΔ και ΛΑΟΣ. Οι νέοι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι εφεδρείες, οι απολύσεις, το τσεκούρι στις παροχές υγείας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, δε γίνονται για να σωθεί η χώρα.

ΑΡΝΗΣΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν τον δρόμο. Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και των μηχανισμών του, τους τρομάζει. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει κάθε μέτρο που παίρνουν.

Φεβρουάριος 2012

6 σχόλια:

dimitris είπε...

σ. Οικοδομε καλησπερα, ενωμενη η εργατικη ταξη, μπορει ν'ανατρεψει αυτην την πολιτικη, αποδειξη, μεχρι και η γερμανικη πατσαβουροφυλλαδα ''κτυπα'' το κομμα και οπως ελεγε ο παππους ''μας'', οταν ο αντιπαλος σε χαιδευει, καποιο λαθος εχεις κανει, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ...

Οικοδόμος είπε...

Δημήτρη καλησπέρα.
Εκεί βρίσκεται το "κλειδί", στην ενότητα και τις ατέλειωτες παρακαταθήκες σοφίας των παππούδων μας και των λαϊκών αγώνων.
Καλή δύναμη!

Σπύρος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 18-2-2012

Η Αυτόνομη Παρέμβαση τρέχει ξανά ...
Για μια ακόμη φορά, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΝ, δίνει τα ρέστα της και σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους για το ρόλο της ΓΣΕΕ, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, με ανακοίνωσή της για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
Αναφέρει, λοιπόν, ότι «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσχωρώντας στη συζήτηση, στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, έχει σοβαρές ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη και καλείται σήμερα αντί να επιλέγει μια στάση σιωπής και αναμονής να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες»! Μα ίσα - ίσα, η ΓΣΕΕ μόνο στάση σιωπής και αναμονής δεν έχει επιλέξει. Αντιθέτως, με τις πράξεις της και τις πρωτοβουλίες της, όπως και με την ίδια τη συμμετοχή της στο «διάλογο», παίρνει ενεργό μέρος στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, που ξεδιπλώνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


«Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους
Να καταγγείλουν τη νέα σφαγή των συντάξεων και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόϊκας, βιομηχάνων».

Από εδώ αρχίζει ο "καημός" μου.
Οικοδόμε είμαι μπερδεμένος. Ακολουθώ το ΚΚΕ από την νομιμοποίηση του το 1974. Επαφή με την αριστερά βέβαια είχα από όταν ανακάλυψα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Πάντως διαβάζοντας σήμερα το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τα συνδικάτα για αγωνιστική ετοιμότητα , κάλεσμα το οποίο συνυπογράφω, φοβάμαι μήπως διαβάσω αυριο κανένα σχόλιο, σαν το σημερινό του ριζοσπάστη, και ξαναμπερδευτώ. Ελπίζω να πάρω δύναμη και παραμείνω στα «λογικά» μου. Αυτός ο επίγειος θεός, να μη συγχωρεί κανένα προπατορικό αμάρτημα;

Scorpion49 είπε...

Φίλε Οικοδόμε καλησπέρα,
Οι μισθοί αναμετρούνται με την οριζόντια φασιστική νοοτροπία περί μείωσης του μισθολογικού κόστους και αύξησης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι δε συνταξιούχοι έχουν καταντήσει πλέον τα αμνοερίφια της Βαρβακείου Αγοράς, κόψε, πελέκησε, κρέμασε τους στο τσιγκέλι. Σκέπτονται ότι όσο γρηγορότερα στείλουν τους απόμαχους της δουλειάς εις τόπον χλοερόν τόσο γρηγορότερα θα βελτιώσουν-εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Μιλάμε για στανικά μυαλά.
110 ημέρες απεργία οι Χαλυβουργοί, υποκλίνομαι μπροστά στη δύναμη, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα αυτών των εργατών. Σπάνια βρίσκει κανείς παρόμοιο παράδειγμα αποφασιστικότητας και ενότητας. Και όπως λέει ο λαός: Δε θα τους κάνουν ζάφτι.
Ας παραδειγματιστούμε όλοι, έστω και σε ένα μικρό ποσοστό, από τους Χαλυβουργούς και ας διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Στους Τροϊκανούς δεν οφείλουμε, αντίθετα μας οφείλουν, και μάλιστα πολλά!!

Οικοδόμος είπε...

Σπύρο καλησπέρα.
Γιατί μπερδεύεσαι Σπύρο μου. Κάποιοι πατάνε σε δυο βάρκες (βλ. Αυτ. Παρεμβ. άρα συριζα). Συμμετέχει και στηρίζει σε πολλές ψηφοφορίες τις πουλημένες πλειψηφίες σε ΓΣΕΕ και αλλού. Αποπροσανατολίζουν με τη στάση τους το λαό, σπέρνοντας αυταπάτες πως το σύστημα μπορεί να "μερεμετιστεί" και να γίνει πιο "ανθρώπινο". Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ μιλάνε ξεκάθαρα για την ανατροπή του. Εκεί έχουμε να επιλέξουμε τι θέλει ο καθένας.Το παμε καλεί και θα συνεχίσει να καλεί κάθε εργαζόμενο να συμπορευτεί με τις δυνάμεις της ανατροπής. Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

scorpion49 καλησπέρα.
Βλέπεις τα γερόντια δεν το ...βάζουν κάτω, ζούνε πολλά χρόνια τα ...άτιμα, δεν τους κάνουν το χατήρι. Βάστα φίλε να' μαστε καλά να ζήσουμε πολλά χρόνια, να τους ...τα πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν (από τη... σύνταξη!!! χαχα). Να σαι καλά, καλή δύναμη!