Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Οριστική και αμετάκλητη η καταδίκη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή συνείδηση


Την καταδίκη, οριστικά και αμετάκλητα, της Χρυσής Αυγής στη δίκη που αρχίζει στις 20 του Απρίλη και στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, ζητά με σχετική ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).

«Η Χρυσή Αυγή - τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση - πέρα από το αυταπόδεικτο ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή είναι ναζιστική, βαρύνεται με εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος αλλοδαπών εργαζομένων, όπως των Αιγυπτίων ψαράδων, την απρόκλητη δολοφονική επίθεση ενάντια σε συνδικαλιστές κομμουνιστές και ΚΝίτες στο Πέραμα, με αποκορύφωμα την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσα στο Κερατσίνι και πολλά άλλα εγκλήματα.

Οι αγωνιστές και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης το έχουν απόλυτα καθαρό ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση όπως, άλλωστε, ήταν και οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι, τα γνωστά Τάγματα Ασφαλείας - συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών στην Κατοχή.

Παρά το ότι κάποιοι προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τη ΧΑ ένα ακόμα κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, στη δίκη πρέπει να αναδειχθεί η εγκληματική φύση της και να καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα, όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και να απομονωθεί εντελώς τοποθετούμενη στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Τονίζουμε ότι για κανέναν λόγο δεν πρέπει να αναβληθεί η δίκη με διάφορα δικονομικά προσχήματα και να παραταθεί η δραστηριότητά της ως "νόμιμου" κόμματος του Κοινοβουλίου.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η δίκη θα γίνει στις φυλακές του Κορυδαλλού, που είναι δίπλα σε σχολεία, αλλά δημιουργεί και προβλήματα σε όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν, λόγω των αυστηρών μέτρων εισόδου στις φυλακές.
Η δίκη πρέπει να γίνει σε αίθουσα ανοιχτή σε όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν».

Τέλος, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «καλεί όλους τους αντιστασιακούς, τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, τους απογόνους και τους φίλους της ΠΕΑΕΑ και του ΔΣΕ, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν συνδικάτα και άλλοι φορείς τη Δευτέρα 20 Απρίλη, μέρα έναρξης της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, στις 8 το πρωί, στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι της Νίκαιας».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: