Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Προκλητικό δούλεμα με τα κριτήρια «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»...


Τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που παρουσιάστηκε χτες για το περιβόητο νόμο «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» (εισόδημα λιγότερο από 400 ευρώ το μήνα για 4μελή οικογένεια και σε συνδυασμό μάλιστα με μια σειρά άλλα περιουσιακά κριτήρια...) επιβεβαιώνουν και επισήμως πλέον ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών θα μείνει αποκλεισμένη ακόμα και από αυτά τα ψίχουλα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

Το γεγονός αυτό, ουδόλως πτόησε τον υπουργό Εργασίας, Π. Σκουρλέτη, να δηλώσει προκλητικά: «Μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (...) θεώρησε καθήκον της το πρώτο νομοσχέδιο να είναι αυτό το οποίο έρχεται να απαντήσει στα ακραία φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης και φτώχειας».

Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό που έκανε στο πρώτο της νομοσχέδιο η «κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» ήταν να «κουρέψει» ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που περιλαμβάνονταν στο ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας: Από τα 2 δισ. ευρώ που προέβλεπε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την «ανθρωπιστική κρίση» (και τα 1,3 δισ. ευρώ που προέβλεπε για τα μέτρα που περιλήφθηκαν στο εν λόγω νομοσχέδιο), πήγε στα 200 εκατ. ευρώ και αυτά μόνο για φέτος (στην περιβόητη «λίστα μεταρρυθμίσεων» που απέστειλε η κυβέρνηση στους «εταίρους» δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 και το θέμα παραπέμπεται... γενικώς και αορίστως στις εξίσου αόριστες δηλώσεις Γιούνκερ για αντίστοιχα ευρωενωσιακά προγράμματα).

Βλέπετε, υπεράνω όλων, και για την «κυβέρνηση της Αριστεράς», όπως και για κάθε αστική διακυβέρνηση, είναι το «καθήκον» της απέναντι στις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας, οι δεσμεύσεις της στο εγχώριο κεφάλαιο και τους «εταίρους»...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εδώ δικαιώνεται το ΚΚΕ που έλεγε ότι για τη δευτέρα παρουσία δεν ήταν αυτά που πρότεινε το ΚΚΕ αλλά αυτά που πρότεινε ο σύριζα μέσα στον καπιταλισμό. Χώρια που αυτοί ειναι ικανοί να φέρουν νομοσχέδιο που να απαγορεύει την έλευση της Δευτέρας Παρουσίας με σκοπό να μην τα κάνουν ποτέ.