Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη!


Ακόμα και όσοι άρχισαν να συνηθίζουν με τη δημοσιότητα που ―φαίνεται ότι― απολαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ένιωσαν έκπληξη με την είδηση που διέρρευσε από το γραφείο παραγωγής του Παντελή Βούλγαρη και σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών θα κατέχει κεντρικό (σχεδόν πρωταγωνιστικό) ρόλο στη νέα ταινία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη!
Η ταινία θα πραγματεύεται την ελληνική κρίση, την εναλλαγή που σημειώθηκε στο πολιτικό σκηνικό με την για πρώτη φορά εκλογή κυβέρνησης της Αριστεράς και τις διαπραγματεύσεις της με τους θεσμούς και το διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Όπως ειπώθηκε δεν πρόκειται απλά για μια σκέψη του σκηνοθέτη, αλλά για απόφαση που συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο ανδρών μετά από συνάντηση που είχαν στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου ο σκηνοθέτης έχει απομονωθεί για να γράψει το σενάριο της ταινίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σύντομους ρόλους («περάσματα» όπως λέγονται στη γλώσσα του κινηματογράφου) θα έχουν δυο ακόμα υπουργοί της κυβέρνησης (χωρίς να αποκαλύπτονται τα ονόματά τους), αλλά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να αποδοθεί υποδειγματικά στο σελιλόιντ η πολιτική πραγματικότητα και το «στίγμα» της νέας εποχής που φέρνει η για πρώτη φορά από κυβέρνηση της Αριστεράς διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης θα καταπιαστεί σε ταινία του με ένα κορυφαίο κοινωνικοπολιτικό θέμα (παλιότερα «Τα πέτρινα χρόνια», «Ψυχή βαθιά» κ.ά.) ή κορυφαίας ακτινοβολίας πολιτικά πρόσωπα («Ελευθέριος Βενιζέλος»). Όπως είναι γνωστό ο διεθνώς καταξιωμένος και βραβευμένος σκηνοθέτης συνηθίζει να δίνει βάρος στην ρεαλιστική μεταφορά των θεμάτων του στη μεγάλη οθόνη και στην προσπάθειά του αυτή δεν φείδεται κόπων και θυσιών, αλλά… και εκπλήξεων.

Ο ίδιος ο Παντελής Βούλγαρης φέρεται να δηλώνει στο στενό φιλικό του περιβάλλον ότι είναι εντυπωσιασμένος από την εικόνα που αποπνέει ο υπουργός από την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και υπερήφανος γιατί, μετά την έλευση στην εξουσία της κυβέρνησης της Αριστεράς, για πρώτη φορά «έλληνας πολιτικός της μικρής Ελλάδας στέκεται όρθιος και με το κεφάλι ψηλά απέναντι στους εκπροσώπους των ισχυρών της Ευρώπης και του κόσμου». Από την ίδια πηγή διέρρευσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο διακαής πόθος του σκηνοθέτη. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Βούλγαρης δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη νέα του ταινία χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού».

Αναμένοντας και την επίσημη ανακοίνωση της εντυπωσιακής ομολογουμένως αυτής συνεργασίας, ευχόμαστε και στους δυο τα επόμενα σκαλοπάτια της καριέρας τους να τα ανεβούν στη σκάλα του Χόλιγουντ!

Αυτή ήταν η πρωταπριλιάτικη «ευχή» του Ατέχνως για...
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

4 σχόλια:

Antonxxx είπε...

Χα χα χα ωραιο.
Το εχαψα.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τόσο καλό, που ...τώχαψα κι εγώ!
Είναι καλύτερα να σου βγεί το μάτι.... (Παντελή Βούλγαρη)!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

χαχα!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή είτε έτσι είτε γιουβέτσι δεν τα γλιτώνουμε τα "πέτρινα χρόνια" στη ζωή μας.