Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός φωνάζει «παρών»!


Αποκαλυπτικά παραδείγματα από το χώρο του Δημοσίου στην Αχαΐα
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη στάση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού δίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Αχαΐας, με αφορμή τη συνεδρίαση του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ για το πρόγραμμα δράσης, που έγινε ύστερα από τέσσερις μήνες και στην οποία ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ, οι άλλες παρατάξεις έδωσαν ρεσιτάλ φιλοκυβερνητισμού (η ΔΑΚΕ συστηματικά απουσιάζει από τις συνεδριάσεις). «Μαζί οι παρατάξεις "Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παρέμβαση", "Συσπείρωση για την Αλλαγή", που λειτουργούν ως συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Ροπαλίδης ("Παρεμβάσεις"/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΔΕΔΥ, "Συσπείρωση για την Αλλαγή" στο νομαρχιακό τμήμα), είπαν μεταξύ άλλων ότι:

"Η Ελλάδα απέκτησε κυβέρνηση, η οποία μάχεται για την εθνική ανεξαρτησία. Η κυβέρνηση κινδυνεύει από τους δωσίλογους. Καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να μην κάνει αγώνες για τα προβλήματα των εργαζομένων, γιατί αυτό θα δημιουργήσει ασφυξία στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, κουνώντας το δάκτυλο είπαν απειλητικά ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση θα υπάρξει αντιδημοκρατική εκτροπή (δηλαδή φασισμός)". "Δεν θέλω αναπλήρωση απωλειών, θέλω μέτρα στήριξης των εξαθλιωμένων. Μου αρκεί να βλέπω την κυβέρνηση να αντιστέκεται στους ξένους" είπε ένας εξ αυτών. "Δεν υπάρχει εθνική αστική τάξη. Η κυβέρνηση επιδιώκει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας", συμπλήρωσε άλλος και όλοι μαζί απαίτησαν να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από τις διεκδικήσεις τους για να στηρίξουν την κυβέρνηση, να στοιχηθούν πίσω της!

Μετά από αυτά ο καθένας καταλαβαίνει γιατί το Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ είχε να συνεδριάσει τρεις μήνες, γιατί δεν εισηγούνται πρόγραμμα δράσης, γιατί δεν προβάλλουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων».

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία του ΔΣ στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων καταψήφισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαίτηση κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων!

Σχολιάζοντας τη στάση αυτή, η παράταξη της ΔΑΣ σημειώνει: «Θα περίμενε κανείς ότι τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος θα συντάσσονταν πλήρως και ανεπιφύλακτα με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αφού η απόφαση και το σκεπτικό της συμπλέουν απόλυτα με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, όπως εκφράστηκαν στους αγώνες του κλάδου.

Η πλειοψηφία του ΔΣ των υπαλλήλων όμως δεν στήριξε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους των παρατάξεων ΣΕΑΜ (συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ), Ανεξάρτητης κίνησης και τμήματος της ΠΑΣΚΕ. Αποφάσισαν να στοιχηθούν με την δημοτική παράταξη Σπαρτινού (ΣΥΡΙΖΑ), που καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της Δημοτικής αρχής».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: