Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Να αθωωθεί ο Ουμπέρ Μπαγιεστέρος, λαϊκός αγωνιστής και ηγετικό στέλεχος της FENSUAGRO στην Κολομβία


Παράσταση διαμαρτυρίας στο προξενείο της Κολομβίας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 3.30 μ.μ. αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, απαιτώντας την αθώωση του Κολομβιανού συνδικαλιστή και μέλους της ΠΣΟ, Ούμπερ ντε Χέσους Μπαγεστέρος Γκόμες.

Ο Μπαγεστέρος, λαϊκός αγωνιστής και ηγετικό στέλεχος της FENSUAGRO (συνδικαλιστική οργάνωση μικροκαλλιεργητών και εργατών γης), συνελήφθη στις 25 Αυγούστου του 2013 από τις κολομβιανές δυνάμεις καταστολής, με τις κατηγορίες της «εξέγερσης» και της «τρομοκρατίας», που είναι βασισμένες σε διατάξεις του Συντάγματος που έχουν στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Η δίκη του θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκέμβρη στην Μπογκοτά.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή είχε καταδικάσει τη σύλληψή του, απαιτώντας «την άμεση απελευθέρωσή του και την παύση της δίωξης και της καταπίεσης του λαϊκού κινήματος».

Επίσης, η Παγκόσμια Συνδικαλιστή Ομοσπονδία, μέλος της οποίας είναι ο Μπαγεστέρος, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα της Κολομβίας, απαιτώντας την απελευθέρωση του φυλακισμένου συνδικαλιστή.

Εξάλλου η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (FISE), που είναι μέλος της ΠΣΟ, με επιστολή της προς το δικαστή που θα εξετάσει την υπόθεση του Μπαγεστέρος, ζητά την αθώωσή του, καθώς, όπως τονίζει, μετά την πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία της κυβέρνησης με τις FARC-ΕΡ, που εγκρίθηκε και από τα δύο νομοθετικά σώματα, εξέλιπαν οι συνταγματικές βάσεις επί των οποίων εκδόθηκε το ένταλμα της σύλληψής του. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: