Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ στη μάχη για την επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη


Απεργούν την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε όλη τη χώρα, στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία πως απορρίπτουν τα νέα μέτρα που μεθοδεύουν, δεν συμβιβάζονται με τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί, αλλά διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντείνουν τις προσπάθειές τους μέχρι την τελευταία στιγμή Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

  Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια (διαβάστε εδώ τις προσυγκεντρώσεις), στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη (διαβάστε εδώ τις προσυγκεντρώσεις) και στη Θεσσαλονίκη επίσης στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

 

Πούλμαν για την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια

Για τη μετάβαση των απεργών στη συγκέντρωση στην Ομόνοια δρομολογούνται πούλμαν:
Στις 8.30 π.μ. από:
- Γλυφάδα (πλατεία Αγίου Τρύφωνα).
Στις 8.45 π.μ. από:
- Ολυμπιακό Χωριό (Στέκι Λαϊκής Επιτροπής)
- Μενίδι (πλατεία Καράβου)
- Κόκκινο Μύλο (Περίπτερα Φιλαδέλφειας)
- Άνω Λιόσια (Τριγωνική πλατεία)
- Ζεφύρι (γέφυρα Αττικής Οδού)
- Περιστέρι από πλ. Δέγλερη, πλ. Δημαρχείου, Ν. Ζωή - Πελοπίδα έναντι ΚΕΠ, πλ. Λόφου Αξιωματικών.
- Ελληνικό (πλατεία Σουρμένων)
- Άγιος Δημήτριος (πλατεία ΙΚΑ)
- Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη)
- Μοσχάτο (πλατεία Μεταμορφώσης).
Στις 9 π.μ. από:
- Αργυρούπολη (Δημαρχείο Αργυρούπολης)
- Ταύρο (Παλιό Δημαρχείο, Πειραιώς).

 

Πλήθος αποφάσεων για την απεργία

Αποφάσεις για την απεργία έχουν πάρει μέχρι στιγμής 14 Εργατικά Κέντρα, επτά Ομοσπονδίες και πολλές δεκάδες σωματεία. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Απεργία για τις 8 Δεκέμβρη έχει κηρυχθεί και στο Δημόσιο, με απόφαση του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ.

Σε μαζική συμμετοχή καλούν η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΒΣΑ,  η ΟΓΕ,  το ΜΑΣΑντίστοιχα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές στις 10 π.μ., στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να πάρουν μέρος στην απεργία και την πορεία «με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όλο το λαό». Κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν στην απεργία απευθύνουν η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η Τρίτη 6 Δεκέμβρη είχε οριστεί από το ΠΑΜΕ ως μέρα πανελλαδικής συζήτησης με τους εργαζόμενους για την  επιτυχία της απεργίας της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να πάρουν μέτρα προετοιμασίας και να προχωρήσουν ενιαία σε οργανωμένη παρουσία στα εργοστάσια, σε εργασιακούς χώρους του κάθε κλάδου σήμερα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές παρέμβασης, με εξορμήσεις, με συσκέψεις, με συζητήσεις στο διάλειμμα, στο σχόλασμα, στην αλλαγή των βαρδιών. (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα)

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και Επιτροπές Αγώνα, έχουν προγραμματίσει εξορμήσεις και συζητήσεις σε περισσότερους από 550 χώρους δουλειάς. Στους χώρους αυτούς περιλαμβάνονται εργοτάξια, αμαξοστάσια, χώροι από τον κλάδο του μετάλλου και της κλωστοϋφαντουργίας, εργοστάσια τροφίμων, μεγάλα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και επισιτιστικές αλυσίδες, φαρμακαποθήκες, επιχειρήσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της Ενέργειας, σχολεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, σχολές κατάρτισης κ.ά.

Περιοδείες και εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, πικετοφορία διοργάνωσε η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, ενώ πικετοφορίες και εξορμήσεις διοργάνωσαν Λαϊκές Επιτροπές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

 

Συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας

Σε αγωνιστικό κλοιό βρέθηκε τη Τρίτη το υπουργείο Εργασίας. Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας διοργάνωσε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι για τους άνεργους.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις μεθοδεύσεις κατάργησης των ΒΑΕ. Στην 1 το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: