Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση το ημερολόγιο της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ για το 2017


«Η σοσιαλιστική επανάσταση άνοιξε το δρόμο για το πέρασμα από τον καπιταλισμό σ’ ένα νέο τύπο οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, στο σοσιαλισμό κομμουνισμό. Έπεσαν οι φράχτες ιδιοκτησίας, που ύψωναν οι εκμεταλλεύτριες τάξεις και γεννούσαν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο εισαγωγικό σημείωμα του ημερολογίου για το 2017 της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Στο καλαίσθητο έντυπο δεν θα μπορούσε παρά να είναι κυρίαρχη η παρουσία του μεγάλου ηγέτη του κόμματος των μπολσεβίκων και καθοδηγητή της Οχτωβριανής Επανάστασης, του Λένιν. Στις σελίδες του υπάρχει φωτογραφικό υλικό και εικαστικά εμπνευσμένα από τον Κόκκινο Οχτώβρη και την τιτάνια προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε τομείς όπως η παιδεία, ο πολιτισμός, η υγεία, η λογοτεχνία κλπ. Γίνεται  ξεχωριστή αναφορά στο ρόλο της γυναίκας, της άμιλας, στο σταχανοφικό κίνημα κλπ, στη συνεισφορά της 30χρονης ηγετικής παρουσίας του Στάλιν στο τιμόνι της ΕΣΣΔ, στην τεράστια προσφορά της ΕΣΣΔ στην ήττα του ναζισμού – φασισμού κλπ, ενώ συμπεριλαμβάνεται πολύτιμο ιστορικό υλικό σε μορφή χρονολογίου.

Με αγωνιστική αισιοδοξία η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ τιμά τα 100 χρόνια της μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, τονίζοντας ότι «την αναγκαιότητα για το πέρασμα στο σοσιαλισμό τη γεννάει ο καπιταλισμός» και, με το αξίωμα ότι «μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να κόψει το γόρδιο δεσμό της αντίθεσης, που αποτελεί την πηγή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των κρίσεων του συστήματος», καλεί σε πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων· ιδιαίτερα κάθε νέο και νέα που εμπνέονται από τα ιδανικά του ΕΑΜικού κινήματος και του κορυφαίου ταξικού αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους καλεί «να πυκνώσουν τις γραμμές των κοινωνικών λαϊκών αγώνων που έχουν προοπτική την εργατική - λαϊκή εξουσία».

Το ημερολόγιο  της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διατίθεται από τα κεντρικά της γραφεία (Μαυρομματαίων 12, Πεδίον του Αρεως, τηλ. 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093) και τα κατά τόπους Παραρτήματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: