Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»


Στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας της Αγγελικής Κουρούνη «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 22:00, με συμβολικό εισιτήριο 3€.

Η ταινία της Αγγελικής Κουρούνη «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» συνεχίζει τον κύκλο συμμετοχών σε φεστιβάλ, με μια νέα διάκριση, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του 20ού Φεστιβάλ Μεσογειακού ντοκυμανταίρ και ρεπορτάζ PriMed, που έλαβε χώρα στη Μασσαλία.
Η ταινία έλαβε το βραβείο MPM Averroès Junior, κατόπιν ψηφοφορίας 1000 μαθητών λυκείου από σχολεία χωρών της Μεσογείου (Αίγυπτος, Αλγερία, Ιταλία) και της Ελβετίας.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με συντελεστές της παραγωγής.

«Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» της Αγγελικής Κουρούνη
Σύνοψη:
Ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας γιος μου γκέι, ο άλλος αναρχικός κι εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιο βαγόνι θα μας βάλουν.
Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή». Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τι έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.
Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.

Trailer, φωτογραφίες και πληροφορίες για την ταινία θα βρείτε στα παρακάτω link.

Σελίδα της ταινίας «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»
Facebook της ταινίας «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: