Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Οι οικοδόμοι θρηνούν τον πρόωρο και άδικο χαμό του Σωτήρη Μανούση, προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων στα Γιάννενα


Σε τροχαίο δυστύχημα έχασε την ζωή του σήμερα τα ξημερώματα ο σύντροφος Σωτήρης Μανούσης 35 χρόνων, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, υποψήφιος δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

O σ. Σωτήρης βρήκε τραγικό θάνατο όταν στην προσπάθεια του να βοηθήσει τη σύζυγό του, το όχημα της οποίας είχε εκτραπεί παρασύρθηκε από άλλο όχημα το οποίο επίσης εξετράπη της πορείας του στο ίδιο σημείο.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Σωτήρη Μανούση θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 2.00 μ.μ. στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων.

Την οδύνη του για τον άδικο χαμό του συντρόφου εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, όλο το Κόμμα μας και οι οργανώσεις της ΚΝΕ θρηνούμε τον πρόωρο και άδικο χαμό του συντρόφου μας Σωτήρη Μανούση.

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας στη γυναίκα του συντρόφισσα Κατερίνα Μπάκα, την κόρη του, τη μητέρα και τα αδέλφια του σε όλη την οικογένεια του.

Ο σύντροφος Σωτήρης γεννήθηκε το 1981 στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, τέκνο οικογένειας κομμουνιστών, εγγονός του Ζώη Δημήτρη, κομμουνιστή πολιτικού πρόσφυγα και γιος του Γιάννη Μανούση στέλεχος του ΚΚΕ, που μεγάλωσαν τον Σωτήρη με τα ιδανικά του Κόμματός μας.

Το 1995, σε ηλικία μόλις 14 χρονών, μαθητής Γ΄ Γυμνασίου, παίρνει τη θέση του στις γραμμές της ΚΝΕ, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην ανασυγκρότησή της στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ΄90. Το 1999 φοιτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο τμήμα “Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων”, στην πόλη του Αγρινίου. Στελέχωσε τα καθοδηγητικά όργανα της ΚΝΕ, ως μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας, Γραμματέας Βορείου Τομέα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και αργότερα Γραμματέας του Εργατικού Τομέα Ιωαννίνων.

Το 1999 έγινε μέλος του τιμημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το 2010 πέρασε εξολοκλήρου στη δουλειά του Κόμματος, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της εργατικής τάξης του Νομού μας, στα δύσκολα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Οικοδόμος στο επάγγελμα, διατέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ Κατασκευών Ιωαννίνων. Ως και σήμερα ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας και μέλος της ΕΟΕ της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας.

Υπηρέτησε με σεμνότητα και αυταπάρνηση το ταξικό, εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό. Ήταν πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων του Νομού Ιωαννίνων, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων από το 2010 και αντιπρόεδρος του από το Μάιο του 2015. Τέλος, διατέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο Ζίτσας.

Έδωσε όλες του τις δυνάμεις, από κάθε θέση ευθύνης, για την υπόθεση του Κόμματος. Για την επαναστατική απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της μισθωτής εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία σοσιαλιστική - κομμουνιστική.

Σύντροφε μας Σωτήρη, ο χαμός σου αφήνει τεράστιο κενό. Σου δίνουμε κομμουνιστική υπόσχεση να συνεχίσουμε, ακόμη πιο αποφασιστικά, στον δρόμο που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Να κρατήσουμε ζωντανό το παράδειγμά σου.

Την οδύνη του για τον άδικο χαμό του συντρόφου Σωτήρη Μανούση εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θρηνεί το χαμό του συναδέλφου Σωτήρη Μανούση που σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Σωτήρης ήταν μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου την τριετία 2010-2013 και από το Νοέμβριο 2014 μέχρι το Μάιο του 2016. Από τις ενδιάμεσες εκλογές του Εργατικού Κέντρου το Μάιο του 2016 και μέχρι σήμερα ο Σωτήρης κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Μέλος της Διοίκησης του συνδικάτου οικοδόμων από το 2010 και πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποχαιρετά τον πρωτοπόρο αγωνιστή με τα λόγια από τη δική του ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής 8 Δεκέμβρη 2016:

“Συνάδελφοι, καμία απογοήτευση, κανένας εφησυχασμός. Δεν ταιριάζει στους εργάτες να περπατάνε με σκυμμένο το κεφάλι. Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας, εμείς έχουμε και το δίκαιο και τη δύναμη να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Διέξοδος, ελπίδα και προοπτική υπάρχει. Βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στη σύγκρουση με το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, το δρόμο που οδηγεί στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, στην εργατική - λαϊκή εξουσία”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: