Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

26 Δεκέμβρη 1991: Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κατέβηκε απ’ το Κρεμλίνο. Εμείς την κρατάμε ψηλά!


Πέμπτη 26 του Δεκέμβρη 1991. Η σοβιετική κόκκινη σημαία δεν κυματίζει πλέον στους τρούλους του Κρεμλίνου. Η υποστολή της σφράγισε με δραματικό και ταυτόχρονο συμβολικό τρόπο τo τέλος της 74χρονης πορείας του πρώτου στον κόσμο σοσιαλιστικού κράτους.

Για μια στιγμή οι δείχτες των ρολογιών έμειναν ακίνητοι, σημαδεύοντας την κρίσιμη στιγμή. Οι καρδιές πολλών εκατομμυρίων εργατών σ’ όλο τον κόσμο σταμάτησαν να χτυπούν, αναμετρώντας το μέγεθος των απωλειών.

Και ενώ ο Μπ. Γιελτσιν εγκαθίσταται στο Κρεμλίνο, κάτοχος πλέον και των πυρηνικών κωδικών, δυναμώνει η παγκόσμια ανησυχία για τις παραπέρα εξελίξεις στην πρώην Σοβιετική Ένωση, για τις σοβαρές συνέπειες που αυτές θα έχουν στις διεθνείς εξελίξεις, την ασφάλεια και ειρήνη του πλανήτη μας. Πολλές χώρες προχωρούν στην αναγνώριση της Κοινοπολιτείας. Πολλά, όμως, δείχνουν πως η τελευταία δεν έχει ακόμη «γνωρίσει» τον εαυτό της…

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Σάββατο 28 του Δεκέμβρη 1991. ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ. Μπορεί να χάθηκε μια μεγάλη μάχη, αλλά θα κερδηθεί ο μεγάλος πόλεμος. Ο σοσιαλισμός θα νικήσει. Το επιβάλλει η αξίωση όλων των λαών, για ειρήνη και μια δίκαιη τάξη πραγμάτων στον κόσμο. Ο αγώνας των εργαζομένων για καλύτερες μέρες, το αίμα που χύθηκε, δε θα πάει χαμένο.

Η τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού παραμένει βαθιά ριζωμένη στις συνειδήσεις των λαών όλου του κόσμου. Η πάλη του ενάντια στο φασισμό και ο ρόλος του στη νικηφόρα έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η καθοριστική συμβολή του στον εξανθρωπισμό του πλανήτη μας και τη διατήρηση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο, για μισό περίπου αιώνα. Οι αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης που απόκτησαν νέα διάσταση και περιεχόμενο.

Οι νέες εξελίξεις προδιαγράφονται αρνητικές Η μονοκρατορία του αμερικάνικου και του ΕΟΚικού ιμπεριαλισμού, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πρώην ΕΣΣΔ, τα χτυπήματα που δέχεται το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, μόνο ανησυχία προκαλούν σε κάθε πολίτη, όπου κι αν ανήκει ιδεολογικά και κομματικά. Σήμερα δεν χτυπιέται μόνο ο σοσιαλισμός. Χτυπιούνται η παγκόσμια ειρήνη, τα δικαιώματα των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.

Η κατάσταση μπορεί ν’ ανατραπεί μόνο με την πάλη των ίδιων των λαών. Ενάντια στη «νέα τάξη» του Μπους, του Κολ, της ΕΟΚ. Οι κομμουνιστές χρεωνόμαστε με μεγάλες ευθύνες. Να πρωτοστατήσουμε σ’ ένα μεγάλο μαζικό κίνημα που πρέπει να δημιουργηθεί. Γι’ αυτό, ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.

Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κατέβηκε απ’ το Κρεμλίνο. Εμείς την κρατάμε ψηλά. Εκατομμύρια κομμουνιστές στον πλανήτη την κρατάνε ψηλά. Αύριο θα υψωθεί από ακόμα περισσότερους.

Σύντροφοι, ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πολύ δύσκολες εκείνες η ώρες του 1991. Διαλυότανε η ΕΣΣΔ των Μπολσεβίκων του ΛΕΝΙΝ και του ΣΤΑΛΙΝ που πρόσφερε τα πάντα στην ανθρωπότητα. Ητανε μια κατάσταση σύγχησης και απαγοήτευσης για ότι έγινε χωρίς να έχουμε τις σημερινές γνώσεις για το πως έγινε. Απο εκείνες τις στιγμές είχα ξεκάθαρο στο μυαλό μου οτι η ...περεστρόικα.. ήτανε το τελείωμα μια Αντεπαναστατικής διαδικασίας που ξεκίνησε με το 20ο Συνέδριο του 1956. Δεν είχα καμμία αμφιβολια όσο και αν γαυγίζανε και εδώ τα ...παιδιά.... οτι όλα τελειώσανε. Και στο ΚΚΕ η κατάσταση δεν ήτανε καλύτερη. Είχαμε τελειώσει με τον ...συνασπισμό απο το καλοκαίρι και γινότανε το 14ο Σύνεδριο. Κατάσταση σμπαράλια. Η Ζωή μας δικαίωσε. Ψηλά το κεφάλι και την Κόκκινη Σημαία η ιστορία δεν σταμάτησε Το μέλλον είναι ο Σοσιαλισμός. Μελέτη της Ιστορίας και επαγρύπνηση. Καλή χρονιά Καλούς αγώνες Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε καμιά τριανταριά χρόνια
θα 'χει αποκατασταθεί ο
σοσιαλισμός στη Ρωσία !

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
Ελπίδα η πάλη των λαών.
Με το ΚΚΕ πάλη για Ειρήνη και Σοσιαλισμό – Κουμμουνισμό.
Εμπορουπαλληλος

Ανώνυμος είπε...

Ώς την 130ή επέτειο του Οχτώβρη,
στη χώρα του Οχτώβρη,θ'αποκατασταθεί
ο σοσιαλισμός.

Ανώνυμος είπε...

Ο σοσιαλισμός κομμουνισμός πολυ πηγαν να τον ξεριζώσουν αλλα εχει βαθειές ριζες γιατι ειναι ποτισμενες με το αιμα των λαών με το αιμα των κομμουνιστών αλλα οι αστοι θα τον φοβούνται πάντοτε γιατι θα τους κυνηγά