Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Λιάνα Κανέλλη: «Το χρυσαυγίτικο «αστειάκι» της ανοχής στις κάθε λογής ενδοκοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές «κασιδιαριές» πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα»

 Ο αρχηγός ο πολυφωτογραφισμένος με το περιβραχιόνιο του αγκυλωτού σταυρού και σε χιτλερικό χαιρετισμό φωτοπιασμένος, ο της Χρυσής Αυγής capo, έχει δημόσια αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Φύσσα, οπότε ποιος μπορεί να τον ξεπλύνει. Αν συνεχιστεί αυτό το ξεδιάντροπο πλυντήριο δηλώσεων συριζαίων, πασοκοσυριζαίων και ανεξαρτήτων Ελλήνων με βαριά μέζεα (όρχεις κατά το προσφιλές λεξιλόγιο Ζουράρι), τότε θα έχει κάθε δίκιο η οικογένεια Φύσσα να διατυμπανίζει πως οι πολίτες στο σημερινό ελληνικό κράτος αισθάνονται την αβάσταχτη βαρύτητα της αντιναζιστικής τους, αντιφασιστικής τους μοναξιάς.

Το χρυσαυγίτικο «αστειάκι» της ανοχής στις κάθε λογής ενδοκοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές «κασιδιαριές» πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα απ' τον καθένα και την καθεμιά, όπου γωνιά, όπου παρέα, όπου πλάνο στην τιβί, όπου φράση που εκστομίζει το τέρας, απολαμβάνοντας μια χυδαία αριστερή ασυλία φτηνού προεκλογικού κλίματος. Το «στραβό κλίμα» που έφτιαξε η Ζωίτσα ως προεδρεύουσα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των υπόδικων της Χρυσής Αυγής που η έδρα τους δεν άντεξε - και της επετράπη - ούτε ένα λεπτό τα αγκάθια του εδωλίου των κατηγορουμένων πρέπει να το φάνε ακόμα και οι αλεπούδες, ακόμα κι αυτού του σάπιου συστήματος, γιατί αλλιώς θα 'ρθει η στιγμή που η Χρυσή Αυγή θα αυτοχρισθεί τόσο ψηλά ώστε να την κάνουν και να τη θεωρούν οι αλεπούδες κρεμαστάρια... Γιατί μπορεί στο Καστελόριζο να τραβιέται η συριζαίικη ορντινάντσα του Καμμένου λίγο παραδίπλα για να μη συλλαμβάνεται στο φωτοάλμπουμ ως απαθανατισμένο μοντελάκι δίπλα στο χιτλερικό μουστάκι του Χ. Παπά, αλλά δεν πρέπει να σβήνει από τη μνήμη των θεατών και ακροατών μιας πολιτικής σκηνής που ανεβάζει το έργο «ο δωδεκάλογος του φασίστα» με συγγραφέα την πασίγνωστη Ανοιχτή Παλάμη. Γιατί αν φτάνουμε να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε το μπαλαούρο που της πρέπει από τον Μπαλαούρα που της αναλογεί, η Χρυσή Αυγή θα ανατέλλει από τη Δύση και θα μας δοκιμάζει καθημερινά για ορντινάντσα της.

Ως έσχατο φόρο δημοσιογραφικής τιμής, αυτής που στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ θυσιάστηκε στο βωμό της ψευδοψυχραιμίας και ψευδοευγένειας τόσων θαμώνων που δεν κατάφεραν μήτε να τους καταβρέξουν, βρε αδερφέ, τους τέσσερις βουλευτόμαγκες της ΧΑ που μπουκάρησαν για να φέρουν την πατρίδα στα μέτρα τους, δίνω την ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσας ως κραυγή και αντίδραση άξια αντιγραφής από κάθε πολίτη και κυρίως απ' αυτόν που δεν κήδεψε παιδί σφαγμένο από φασίστα με μαχαίρι πολιτικής ευθύνης Μιχαλολιάκου:
«Για μία ακόμη φορά, έγινε σαφές σε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους, ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το πολιτικό σκηνικό το οποίο διαμορφώνουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015, έχει καταδείξει μέχρι σήμερα με απόλυτη ευκρίνεια την δράση της εγκληματικής οργάνωσης επί 30 χρόνια τώρα. Η δράση αυτή, η οποία ενισχύθηκε από την ανοχή του κράτους, της Αστυνομίας και άλλων συγκεκριμένων παραγόντων, είχε αποτυπωθεί στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων για τα διάφορα εγκλήματα των στελεχών αυτής της οργάνωσης, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι επιτέλους είναι κατηγορούμενη και η ηγεσία της, δηλαδή οι άνθρωποι που διευθύνουν, διατάζουν και κατευθύνουν την εγκληματική οργάνωση αυτή.

Προφανώς αυτό κάποιους ενοχλεί και για τον λόγο αυτό παρατηρούμε ότι στην πολιτική σκηνή επιχειρείται ένα ξεδιάντροπο ξέπλυμα του φασισμού και των ηττημένων του 1945, αφού σύμφωνα και με την ομολογία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, οι Ελληνες συνεργάτες των Γερμανών ναζί, είναι οι "παππούδες" και οι "πατεράδες" των χρυσαυγιτών, οι πρόγονοί τους ιδεολογικά, και ενίοτε κυριολεκτικά.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών αγκαλιά με νεοναζί βουλευτές, αλλά και δηλώσεις, προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών και των υπολοίπων θυμάτων του φασισμού, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου και προτάσσοντας τη λογική τού "περασμένα, ξεχασμένα".

Για μας που μείναμε πίσω, και για τη μνήμη των δικών μας προγόνων, τίποτα δεν πέρασε, τίποτα δεν θα ξεχαστεί.

Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι.

Οποιοι πιστεύουν ότι οι θιασώτες του φασισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων μπορούν να εκδημοκρατιστούν, είναι πολιτικά αφελείς και επικίνδυνα ανιστόρητοι, είτε σε συνδυασμό με αυτά, εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Μπορεί ο φασισμός να μην είναι γονιδιακός, η ρήξη όμως μαζί του είναι η μόνη λύση, όπως η μάχη του σώματος απέναντι στον καρκίνο.

Οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα
Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής οικ. Φύσσα».

Λιάνα Κανέλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: