Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

«Λιγότερο απατεώνας»…


Το σημερινό μας σχόλιο στο περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ που από χτες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του πατώντας εδώ.

Ο Πάγκαλος δήλωσε ότι θα ψηφίσει Σαμαρά «γιατί είναι ο λιγότερο απατεώνας απ’ όλους». Μόνο η λογική ενός βέρου πασόκου μπορεί να «ζυγίσει» την απατεωνιά. Η λογική που εδώ και δεκαετίες μπολιαζόταν σε εκατομμύρια συνειδήσεις για να μεταλλαχτεί σε αυτή του «μικρότερου κακού». Την ―πολύτεκνη― μάνα του καναπέ και της ψευδαίσθησης, της λαμογιάς και του «σταρχιδισμού», του φόβου και της αυταπάτης· των παιδιών που μεγάλωσαν και παντρεύτηκαν την υποταγή.

Αν και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, ο Πάγκαλος παραμένει φανατικός ―φανατικότερος από ποτέ― πασόκος. Ως… άνδρας επιφανής ενός αόρατου «κόμματος» που στις γραμμές του βρίσκουν στέγη μέλη και οπαδοί πολλών κομμάτων, επιμελώς περιφέρει τη γραφικότητά του αγωνιώντας να ξεπληρώσει μέχρι δεκάρας τα «χρέη» του απέναντι στους εντολοδόχους του.

Το ίδιο χυδαίος όσο και αυτάρεσκος, όσο το μερίδιό του στη δημοσιότητα θα φθίνει, ασθμαίνοντας θα προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη σκιά του στη θολή αντανάκλαση ενός συστήματος που αργοσβήνει· αυτού που τον έκανε Πάγκαλο.

Παρασκευή 16 Γενάρη 2015

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν θα ψηφίσει ΝΔ, πάντως είναι ενας απ' τους καλύτερους διαφημιστές του σύριζα γιατί τον βρίζει και λέει ότι δεν πρέπει να τον ψηφίσουμε. Τσιράκι του συστήματος ακολουθεί τις εντολές των αφεντικών του. Αυτός κι ο Λαζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτική φωτογραφία: στη γωνία,δίπλα-δίπλα, χωρίς να τους χωρίζει τίποτα (άλλωστε τα κιλά του Πάγκαλου καλύπτουν κάθε πολιτικό κενό), αμφότεροι με άδειο βλέμμα στο όριο της υπνηλίας, πιστοποιητικό της χαμηλής νοημοσύνης που απαιτείται (πλέον) για το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου. Πέραν του πολιτικού, η αισθητική της φωτογραφίας αποδεικνύει τη ρηχότητα της σημερινής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Απλοϊκός