Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Δεν είναι αστείο: Το ΠΑΣΟΚ ξανά είναι εδώ!


Δεν είναι αστείο: Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ μετρά δύο στους δέκα «υπερ» - υπουργούς και δύο υφυπουργούς.
Θέση υπουργού καταλαμβάνουν οι Π. Κουρουμπλής (στο Υγείας), τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ, και Ν. Κοτζιάς (στο Εξωτερικών), στενός συνεργάτης παλαιότερα του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ). Θέση υφυπουργού πήραν οι Π. Σγουρίδης (ήταν στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ), επί είκοσι χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και ο Ν. Τόσκας, βασικός συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Αμυνα, στις εκλογές του 2009, αλλά και επικεφαλής του Γραφείου του υπουργού Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη, στη διετία 2009 - 2011.

Η ΝΔ τα πήγε λίγο χειρότερα... Μόνο ένας πρώην υφυπουργός της έχει θέση υπουργού στη νέα συγκυβέρνηση, ο Π. Καμμένος. Ωστόσο, είδε να υφυπουργοποιούνται η Ελενα Κουντουρά, βουλευτής της από το 2004 έως το 2007, και η Αναστασία Κόλλια - Τσαρουχά, βουλευτής της στις εκλογές στα 2000, 2004, 2007 και 2009.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα ουτε κι η ΝΔ έφυγε πραγματικά. Βρίσκεται εδώ, μέσα απ' την πολιτική που θ' ακολουθήσει ο σύριζα. Αλλωστε το δήλωσε κι ο κ. Κοτζιάς. Το κράτος έχει συνέχεια. Γι' αυτό κι οι άνθρωποι πήγαν και ψήφισαν ό,τι είχε ψηφίσει κι η ΝΔ τις προάλλες στην ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία. Γι' αυτό και θα βγάλουν μαζί πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα τον Αβραμόπουλο. ΄Αραγε γι' αυτόν τι να σκέφτεται και τι να έχει γράψει ο Παπαδημούλης στο τουίτερ του;

Ανώνυμος είπε...

Κοινώς, οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η πολιτική τους μένει.