Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Τώρα ξέρεις! Σκέψου την επόμενη μέρα. ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ

Σε δέκα μέρες καλείσαι να στηρίξεις με την ψήφο σου την πολιτική δύναμη που θα σταθεί στο πλευρό σου μέσα στη βουλή και κυρίως εκτός, στους διεκδικητικούς αγώνες, στους χώρους δουλειάς. Τούτη τη φορά πας στην κάλπη με περισσότερη εμπειρία. Τούτη τη φορά δεν πρέπει να πέσεις στην παγίδα των ψευτοδιλημμάτων, με τα οποία σε βομβαρδίζουν. Δεν πρέπει να ταλαντευτείς και να οδηγηθείς στην κάλπη ούτε με κριτήριο το ΦΟΒΟ, ούτε με οδηγό την αγανάκτηση και τις ψεύτικες ελπίδες. Τώρα ξέρεις ότι πρέπει να σκεφτείς την επόμενη μέρα. Τώρα πρέπει να αξιοποιήσεις της ίδιας της ζωής τα μαθήματα.

Αλήθεια! Ποια πολιτική δύναμη στάθηκε στο πλευρό σου το προηγούμενο χρονικό διάστημα; Έδωσε όλες τις δυνάμεις  για τον αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό του κινήματος;   

Αλήθεια! Ποιοι σου μίλησαν ξεκάθαρα για τα αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και τους ενόχους της οικονομικής σου εξαθλίωσης δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους κεφαλαιοκράτες και τις  πολιτικές δυνάμεις που… πίνουν νερό στο όνομά τους;                                                                                   
Αλήθεια! Ποιο κόμμα δεν αλλάζει τις θέσεις του σαν τα πουκάμισα, δεν δίνει εξετάσεις στην πλουτοκρατία αλλά με σταθερότητα βρίσκεται στο πλευρό της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων;                                                                               

Το ξέρεις. Οι κομμουνιστές, το Κ.Κ.Ε είναι η πολιτική δύναμη που δεν θα εξαργυρώσει την ψήφο σου στο αστικό χρηματιστήριο αλλά στο μετερίζι  του αγώνα.

Στις 25 του Γενάρη κανένας δεν πρέπει να παγιδευτεί από τους εκβιασμούς και την κινδυνολογία των ΝΔ– ΠΑΣΟΚ, τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λένε και πάλι ψέματα, όταν ισχυρίζονται ότι δεν θα πάρουν άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτά έλεγαν και το 2012. Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, που συνυπογράφουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για αυτό σε όλες τις χώρες της ΕΕ γίνονται τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με δεξιές (π.χ. Γερμανία) ή κεντροαριστερές (π.χ. Γαλλία, Ιταλία) κυβερνήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση υπέρ του λαού. Η ηγεσία του δίνει εξετάσεις στους δανειστές, στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους και καλεί όλους αυτούς να εμπιστευθούν και να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους. Έχει, και φραστικά πλέον, εγκαταλείψει τις διακηρύξεις για «ακύρωση» και «κατάργηση» του μνημονίου και κυρίως των εφαρμοστικών νόμων, για την ανάκτηση των απωλειών του λαού.

Όμως η κατάργηση μνημονίων σημαίνει και αμφισβήτηση της ΕΕ, των μηχανισμών επιτήρησής της, τα ευρωπαϊκά εξάμηνα, δηλαδή τα «μνημόνια διαρκείας» σε βάρος των λαών. Οι δήθεν «αριστερές διαφοροποιήσεις», στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να κρύψουν την ταχύτατη προσαρμογή του, και να εγκλωβίσουν αριστερούς και νέους με προβληματισμό και αγωνιστική πολιτική διάθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι η ΕΕ αλλάζει. Τα ίδια έλεγε και το 2012 με τον Ολάντ, και αποδεικνύεται ότι η ΕΕ γίνεται πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση δεν μπορεί να εκφραστεί στα δήθεν νέα κόμματα, όπως το Ποτάμι, το κόμμα του Γ. Παπανδρέου κ.ά. που φιλοδοξούν να συμμετέχουν σε συγκυβέρνηση είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε και με τους δύο. Παίζουν το ρόλο του συμπληρώματος και του στηρίγματος της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Δεν είναι τυχαίο ότι βασικά στελέχη του επι 40χρόνια δικομματισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σήμερα ανακυκλώνονται σε κομματικούς σχηματισμούς νέων τίτλων. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν και να καταδικάσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Τώρα λοιπόν ξέρεις. Πρέπει να σκεφτείς την επόμενη μέρα.                                
ΝΑ  ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΚΕ

ΖΟΡΜΠΑ-ΖΙΩΒΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ (ΡΙΤΑ)

Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας
Αντιπρόσωπος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Άρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: