Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη της «κυβέρνησης της Αριστεράς» είναι γεγονός και σημειώθηκε στην έδρα της μητρόπολης του καπιταλισμού!


Μετά την πρώτη επιτυχία της  «κυβέρνησης της Αριστεράς» στην εξωτερική πολιτική, όπου την άρνηση της ελληνικής πλευράς για παράταση των κυρώσεων που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, ακολούθησε η ομόφωνη απόφαση του έκτακτου συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παράταση των κυρώσεων που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, ήρθε και η πρώτη ―και μάλιστα εκτός έδρας νίκη για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός, μια κίνηση που συνηθίζεται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις. Η είδηση είναι ότι ο δήμαρχος της μεγαλούπολης της μητρόπολης του καπιταλισμού έβγαλε τη γραβάτα του πριν σηκώσει το ακουστικό και ξεκούμπωσε το πάνω κουμπί του πουκαμίσου του όση ώρα μιλούσε με τον Αλέξη Τσίπρα, για να νιώσει, όπως είπε,  «ίσος» μαζί του (όχι ο Αλέξης, ο δήμαρχος)!

Για του λόγου το αληθές η φωτογραφία που ανέβασε στο τουίτερ από το γραφείο του ο Αμερικανός δήμαρχος («Επιδοκιμάζοντας-επαινώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα για τη νίκη του, ο δήμαρχος εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα όπως κι εκείνος σήμερα  το πρωί»).

Έγκυροι αναλυτές ειδικοί επί των διεθνών θεμάτων χαρακτηρίζουν  στρατηγικής σημασίας την κίνηση του Αμερικανού αξιωματούχου, που  σηματοδοτεί μια στροφή των ΗΠΑ στη μέχρι τώρα πολιτική που ακολουθούσαν απέναντι στην Ελλάδα, η οποία και θα επισφραγιστεί στο μέλλον κατά τη συνάντηση των ηγετών των δυο χωρών.  

Ρεπορτάζ: Οικοδόμος
Παρασκευή 30 Γενάρη 2015

2 σχόλια:

faros είπε...

Που πας και τα ... ανακαλύπτεις αυτά !

Μπράβο ...

Τώρα κι εγώ, έμπλεος από ... εθνική ... αριστερή υπερηφάνεια, ας δω με την ... ησυχία μου, τα ... κλεμένα όνειρα !!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι!!! Ασκούν διπλωματία άνευ γραβάτας. Κι οι λαοί τους μπορούν να παν να κρεμαστούν από τη γραβάτα.