Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Θανάσης Παφίλης: Οι εργαζόμενοι δε θα μετανιώσουν με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ


Σε εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής 'Β Αθήνας, καλώντας τους να μην περιμένουν από κανέναν «σωτήρα» να τους σώσει.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι «ενόψει των εκλογών υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστεί ο κόσμος με την πόλωση, στη λογική ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο από αυτό το δρόμο ανάπτυξης, την Ευρωπαϊκή Ένωση, και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, αφού η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν την αντίληψη στους εργαζόμενους να κοιτούν το χειρότερο, όχι το καλύτερο. Πρέπει να γίνει κριτήριο, σημείωσε, το ότι κανένας δε δεσμεύεται ότι θα ανακτηθούν οι απώλειες του λαού από το 2009. Τάζουν ψίχουλα και οι δύο, άρα τα λόγια για κατάργηση του μνημονίου είναι κοροϊδία».Αναφερόμενος ειδικά στο χρέος και τη διαχείρισή του από τους διεκδικητές της κυβέρνησης σημείωσε ότι καλούν το λαό με διάφορους τρόπους να πληρώσει ένα χρέος, το οποίο δε δημιούργησε και δεν έχει καμιά ευθύνη να αναγνωρίσει. Είναι χρέος που δημιούργησαν οι επιδοτήσεις στα μονοπώλια, οι ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί κ.α. Το μόνο που πρέπει να διεκδικήσει ο λαός είναι η μονομερής διαγραφή του. Όποια συνταγή κι αν ακολουθηθεί, επιμήκυνση ή κούρεμα που προτείνουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα την πληρώσουν πολύ ακριβά οι εργαζόμενοι. Η διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει στο λαό τη ζωή που του αξίζει.

Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι «Στις εκλογές αυτό που κρίνεται, είναι το αν θα δοθεί λευκή επιταγή σε μια κυβέρνηση, που θα κάνει τα ίδια την επόμενη μέρα, αφού κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ή αν θα δώσει στο ΚΚΕ δύναμη για να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε καινούρια μέτρα και μαζί με τον κόσμο να αρχίσουμε πια να διεκδικούμε πίσω κατακτήσεις, να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία. Την επόμενη μέρα, αν είμαστε δυνατοί μπορούμε να τους στριμώξουμε και μέσα και έξω από τη βουλή. Αν δεν ξεσηκωθεί ο κόσμος, με δυνατό το ΚΚΕ, δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα, ούτε καν τα ψίχουλα».

Τόνισε ότι «Οι εργαζόμενοι δε θα μετανιώσουν με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, κατέληξε. Το ερώτημα είναι αν ο κόσμος θα έχει κάποιον να τον υπερασπίζεται την επόμενη μέρα ή αν θα είναι έρμαιο στο "λιγότερο κακό" και στις "αντοχές της οικονομίας". Θα δώσει λευκή επιταγή ή θα έχει ενισχυμένο το ΚΚΕ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: