Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Έτσι εξηγείται η χολή της «Αυγής»


«Δυστυχώς οι δημιουργοί της ταινίας αποφεύγουν όλα τα δύσκολα ζητήματα που βγήκαν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια αυτού του πολύμηνου αγώνα (όπως π.χ. τις ευχαριστίες του προέδρου του σωματείου στον Κασιδιάρη και τους χρυσαυγίτες για μερικά κιβώτια γάλα που πήγαν στους απεργούς - οι εικόνες αυτές που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας έχουν "εξαφανιστεί" από την ταινία).
Ο φακός εστιάζει συστηματικά στις σημαίες του ΠΑΜΕ, ενώ παρά τη μαρξιστικού τύπου φλυαρία που επενδύει τις εικόνες είναι φανερή η απουσία οποιασδήποτε ερευνητικής προσπάθειας που θα φώτιζε στοιχειωδώς τα πολλά και κρίσιμα ζητήματα τα οποία έβγαλε στην επιφάνεια αυτός ο αγώνας». 

Αυτά γράφει η «Αυγή» για το ντοκιμαντέρ «Non Omnis Moriar», που καταγράφει τον 9μηνο απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών. (Σημ. ιστ.: Η απάντηση των δημιουργών του ντοκιμαντέρ στην "Αυγή" δημοσιεύεται ΕΔΩ.) Δεν προκαλεί έκπληξη η χολή της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναπαράγει ό,τι προβοκατόρικο γράφτηκε την περίοδο της απεργίας, πρώτα απ' όλα από τα παπαγαλάκια της εργοδοσίας, που ήθελαν να χτυπήσουν και να τερματίσουν τον ηρωικό αγώνα. 

Πάντως, αν η «Αυγή» ψάχνει για συμπεράσματα, ένα από τα βασικότερα είναι ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα είναι από χέρι υπονομευτές των εργατικών συμφερόντων. Στην προκειμένη περίπτωση, στήριξαν την πλειοψηφία του σωματείου της Χαλυβουργίας στο Βόλο, που στράφηκε ενάντια στους απεργούς του Ασπρόπυργου, ενώ πριν από λίγες βδομάδες επιχείρησαν να βάλουν στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής δύο από τους απεργοσπάστες της Χαλυβουργίας, που για λογαριασμό του Μάνεση μήνυσαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη των απεργών. Η απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ στους ταξικούς αγώνες εξηγεί και τη χολή της «Αυγής» για το ντοκιμαντέρ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η Ελλάδα ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ."
( Αλέξης Τσίπρας, Μάης 2014 )
ΑΝΟΧΗ
ΟΧΙ
ΤΩΡΑ ΚΚΕ
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ε, καλά δεν είναι να απορεί κανείς που η Αυγή κι οι συριζαίοι βγάζουν σπυριά μπροστά σε τέτοιους εργατικούς αγώνες. Γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών έσπασε τα σύνορα της χώρας μας δημιούργησε κύματα αλληλεγγύης κι από ξένα εργατικά σωματεία, έδειξε ότι όταν είσαι αποφασισμένος μπορείς να μεγαλουργήσεις, ασχέτως αν στο τέλος αναγκάστηκαν οι χαλυβουργοί να υποχωρήσουν κάτω απ' την πίεση της εργοδοσίας και της πολιτικής κατάστασης.
Γιατί ακόμη κι αυτή η υποχώρηση έγινε όταν ο Σύριζα ήταν στις δόξες του, ο κόσμος τον έβλεπε σαν σωτήρα κι όχι απλώς σαν μια σανίδα σωτηρίας που όμως μπορεί να σε πάει και στον πάτο όπως σήμερα, εκείνος ομως αντί να φέρει την "άνοιξη" στο κίνημα φρόντισε κι έφερε τον χειμώνα.
Δεν συμφέρει ούτε το σύριζα ούτε τους επίδοξους συνεταίρους του στην μέλλουσα κυβέρνηση να αναπτυχθούν τέτοιοι αγώνες. Γι αυτό και προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν. Εδώ όμως θα πρέπει να πούμε ότι κι εμείς θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην δίνουμε περιθώρια για να μπορούν να πουν κάτι.