Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Μια οφειλόμενη απάντηση στην "ΑΥΓΗ"


Προς τον κ. Κώστα Τερζή και εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”
Κοινοποίηση ΜΜΕ

Στην κινηματογραφική σας κριτική της 8ης Ιανουαρίου 2015, μας κάνατε την τιμή να ασχοληθείτε με το ντοκιμαντέρ Non Omnis Moriar το οποίο και αναφέρεται στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδας.

Το περιεχόμενο της κριτικής θεωρούμε πως επικεντρώνεται με εμπάθεια  κατά του περιεχομένου της ίδιας της απεργίας και όχι  εναντίον της ταινίας - πράγμα που θα ήταν απολύτως θεμιτό- ενώ παράλληλα ανακαλύπτει έλλειψη ως προς την ερευνητική δουλειά επάνω στο θέμα.  

Ακόμα θα θέλαμε να σημειώσουμε πως οι αγώνες δεν σκηνοθετούνται σύμφωνα με τις όποιες σκηνογραφικές επιθυμίες του δημιουργού αλλά με βάση την ίδια την πραγματικότητα.

Μην επιθυμώντας να υποπέσουμε στο σφάλμα της μακρηγορίας  –όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά- ολοκληρώνουμε εδώ την επιστολή μας σημειώνοντας πως η φλυαρία του κ. Μαρξ επέτρεψε στην ταξική πάλη να βρει τα λόγια και τα εργαλεία της εδώ και 150 τουλάχιστον χρόνια.

Ομάδα  «ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ»

http://www.902.gr/eidisi/politismos/57804/non-omnis-moriar-ena-ntokimanter-gia-tin-apergia-sti-halyvoyrgia-ellados#/3

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια κάψα που έχουν με το ΠΑΜΕ, θέλω να τους δω αν βγουν κυβέρνηση πως θα αντιμετοπίζουν τις απεργίες και τα συλλαλητήρια.

VmO

TRASH είπε...

@VmO:
Από μπροστά τα ΜΑΤ με τα δακρυγόνα και από πίσω τα "παιδιά" με τις μολότωφ....

Έτσι θα αντιμετωπίσουν το ΠΑΜΕ...

kostas chorianopoulos είπε...

Καλά αυτό δε θέλω να το χάσω,,,, { ΑΡΙΣΤΕΡΑ Μ.Α.Τ.} να βαράνε τούς διαδηλωτές