Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Εσείς πόσους Βαρουφάκηδες πήρατε σήμερα;

Οθονιά χτες βράδυ: τρεις (3) Βαρουφάκηδες…

Έμελλε να το δούμε κι αυτό, ε… χμ… να το υποστούμε μάλλον! Τι; Μα, τον καταιγισμό της μπαρούφας. Καταιγισμό που δεχόμαστε ανηλεώς όσοι τολμήσουμε να ανοίξουμε κάποιο από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης, έντυπο, ραδιοτηλεοπτικό ή ηλεκτρονικό.
Ανυπεράσπιστοι, γινόμαστε έρμαια των δήθεν δημοσιογράφων, των δημοσιογράφων της αθλιότητας· αυτών που προεκλογικά δεν τόλμησαν ούτε μία φορά να απευθύνουν σε εκπρόσωπο του μέλλοντος να κυβερνήσει κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, μια ερωτησούλα όπως, για παράδειγμα, «ποια είναι η εξωτερική σας πολιτική;»· αυτών που όσες φορές είχαν απέναντί τους εκπρόσωπο του ΚΚΕ στερεότυπα ρωτούσαν «θα συνεργασθείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;»· ερωτήσεις που δεν εξυπηρετούσαν τον σκοπό της πληροφόρησης ή αποσιωπήσεις που εξυπηρετούσαν τον σκοπό της συσκότισης· στάση που εξυπηρετούσε τον σκοπό της άρχουσας τάξης να αναδιαμορφώσει υπέρ αυτής το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αυτοί όλοι σήμερα έχουν αδράξει τα λιβανηστήρια και τα θυμιατά και αναπέμπουν ύμνους υπέρ των νέων σωτήρων μας. Ανάμεσά τους κάποιοι κατέχουν δεσπόζουσα θέση, όπως ο πολύς κύριος Βαρουφάκης. Θα αρκούσαν δύο οθονιές (στιγμιότυπα από την οθόνη του υπολογιστή, screenshots… ελληνιστί) δίχως άλλα λόγια.

Κι εκεί που χτες το βράδυ αποτύπωσα το παραπάνω στιγμιότυπο νομίζοντάς το, αν όχι μοναδικό, τουλάχιστον εντυπωσιακό και ασυνήθιστο, νά σου σήμερα το πρωί η εικόνα του yahoo:

Οθονιά σήμερα πρωί: έξι (6) Βαρουφάκηδες!
Αμέ! Κωλώνει το yahoo;

Όχι, βέβαια! Πού να κωλώσει! Άντε, βρε, και σ' ανώτερα! Η οθόνη, όπως βλέπετε, έχει άλλες δύο ειδήσεις (ο Θεός να τις κάνει), οι οποίες δεν έχουν Βαρουφάκη. Γιατί, καλέ; Εκτόπισε που εκτόπισε ο τύπος τη Φαίη Σκορδά, δώστε του και τις υπόλοιπες δύο ειδήσεις, να πάρει ο διάολος, τι τσιγκουνεύεστε;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι γιος του προέδρου της Χαλυβουργικής;

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος Οχι... Ο πεθερός του ήταν και είναι μεγάλη περίπτωση. Ο Στράτος (Πειραική-Πατραική) την οποία έσωσε ο Ανδρέας.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ο πατέρας του Βαρουφάκη είναι πρόεδρος της Χαλυβουργικής και μάλιστα επί πολλά χρόνια (τουλάχιστον από το 1992)

Μπορείτε να το διαπιστώσετε από:

"Στα πλαίσια της κοινωνικής και εθνικής της ευαισθησίας, η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ:
(...)
• Διενήργησε εκστρατεία για την ενημέρωση της παγκοσμίου κοινής γνώμης μέσω του τύπου το 1992 για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατόπιν μελέτης των καθηγητών κ.κ. Δ. Παντερμαλή και Γ. Βαρουφάκη Προέδρου του Δ.Σ. της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. "
http://www.halyvourgiki.com/inside_page.aspx?MAIN_SUBCATEGORIES=127&Id=51

«ΗΦΑΙΣΤΟΣ»: οι ανοιχτοί ορίζοντες της μεταλλουργίας...
Του Γιώργου Βαρουφάκη,
Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου του Δ.Σ. της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ"
http://www.halyvourgiki.com/App_Upload/Files/%CE%97%CE%A6%CE%91%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3%201.pdf

ρα

ΥΓ. Ισχύει και αυτό για τον πεθερό του (από το δεύτερο γάμο) που ήταν από τους ιδιοκτήτες της Πειραϊκής Πατραϊκής

Ανώνυμος είπε...

Γκρεμίστηκε το γεφύρι της Πλάκας οικοδόμε.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Αν είχα κι εγώ πατέρα τον πρόεδρο της χαλυβουργικής, και πεθερό τον Στράτο πολύ ευχαρίστως θα εφάρμοζα το πρόγραμμα του βαρουφάκη για λιτό βίο ανάλογα με τις δυνατότητές μου. Και θα πάρκαρα τα καγιεν μου και τις πόρσε μου στην βίλα μου κατά Ψυχικό ή Εκάλη μεριά. Κι άσ' το λαό να βουρλίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Iγώ π'δί μ' δεν ξιέρ' τι μ' λες!!!Εμέν' ιένας λυτός βιους μου ήρθ'κατακούτελ' κι διεν ξερ' τι να τον κάνου. Καλά αυτούνοι οι ανθρώπ' δεν τους δεν' τους βίους τς αλλά τους αφήν' λυτούς να μας ταλαιπωράνε;

Ψηφοφόρ'ς του σύρ'ζα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα είμαι ο ανώνυμος 7:26 που είπα τη μπαρούφα ότι δεν είναι πρόεδρος. Συγγνώμη για την παραπληροφόρηση, ήξερα πώς είναι Μακρονησιώτης... Πο να φανταστώ πώς κι αυτός πήρε το δρόμο του μπαμπά Μελισσανίδη, Κόκκαλη και του γερο- Μπόμπολα...
Τι κάναμε ρε σύντροφοι εκεί στα βουνά; Αναθρέψαμε τους μελλοντικούς καπιταλιστές;;; :)

Ανώνυμος είπε...

Από 6.17 για 10.26
Εντάξει, μην είσαι τόσο αυστηρος με τον εαυτό σου. Ενα λάθος έκανες όπως κάνουμε όλοι μας. Πάντως έχει τα φόντα του ο νέος μας τσάρος δεν μπορούμε να πούμε. Τώρα για το τελευταίο σου ερώτημα, δεν ξέρω. Εγώ πιστεύω ότι ο δρόμος του αγώνα είναι πολύ σκληρός και δεν μπορούν να τον διαβούν όλοι. Κάποιοι τα παρατάνε στην μέση, αλλοι συμβιβάζονται και ενσωματώνονται. Από κει και πέρα πιστεύω ότι είναι και το παιχνίδι του συστήματος τέτοιο να αγκαλιάζει με στοργή πρώην ΚΚΕδες ή τα παιδιά τους. Δες όλους αυτούς που έφυγαν. ΄Η ακόμη ακόμη δες και καποιους που νόμιζε το σύστημα ότι θα φύγουν απ' το ΚΚΕ και τους αγκάλιασε προς στιγμήν και μόλις είδε ότι δεν είχαν σκοπό να φύγουν απ' το ΚΚΕ τους ξέρασε. Βέβαια πιστεύω ότι έχουμε ευθύνη κι εμείς οι γονείς αλλά κι οι εκπαιδευτικοί για το πώς διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Πήραμε, πήραμε. ΄Οχι άλλη δόση.