Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ο Μίκης στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, αν...


Οι δηλώσεις του Μίκη, ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι μαζί του, έχουν πάντα ενδιαφέρον και προκαλούν -σχεδόν πάντα- συζητήσεις.
Όμως τα εκατομμύρια εργαζομένων και λαϊκών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν  στα τείχη που έχτισαν πάνω στο ψευτοδίλλημα «μνημόνιο - αντι-μνημόνιο» ο ΣΥΡΙΖΑ και… άλλες «αντιμνημονιακές δυνάμεις», δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από «απαντήσεις» σε τέτοιου είδους ερωτήματα. Στα οποία, άλλωστε, άλλες δυνάμεις (κυβέρνηση και Σία) απαντούν με το «μα τώρα τα μνημόνια τελειώνουν»…

Με ή χωρίς μνημόνια, με λίγο «έτσι» ή περισσότερο «αλλιώς» ρυθμισμένη την «ένταση», οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της εξαθλίωσης και της δυστυχίας θα συνεχίζονται όσο θα κυριαρχεί η εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκοί άνθρωποι να στηρίξουν, να δυναμώσουν παντού, να ψηφίσουν στις εκλογές το ΚΚΕ. Τη μόνη τους ελπίδα, τον μόνο αληθινό σύμμαχό τους πριν και μετά τις εκλογές.

Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη

«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου.
Γι’ αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:
Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.
Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».

6 σχόλια:

faros είπε...

Αυταπάτες στο ... τετράγωνο !

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Τρία πουλάκια κάθονταν και παίζανε το μνημόνιο!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κι όμως, αυτή η Αριστερά, με τα τραγούδια της φούσκωνε τα πανιά των ανυπόταχτων νεανικών ονείρων μας...
Αλλα μας έλεγε κι άλλα έπραξε.
Κρίμα!
Εμείς κρατάμε τα τραγούδια και το πάθος για τη Ζωή.

Ανώνυμος είπε...

πέρα από το ότι η ηλικία του το επιτρέπει, να είναι να τους καμαρώσει τους συριζέους.
Ικαριος

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει είναι μεγαλος δημιουργός έχει προσφέρει πολλά στη μουσική, μέχρι κάποια εποχή ήταν και αγωνιστής και διώχθηκε και εξορίστηκε, αλλά ο Θεοδωράκης είναι και μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα κατά τη γνώμη μου. Μην ξεχνάμε ότι έχει διατελεσει και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και υπουργός της άνευ χαρτοφυλακίου. Χωρίς να θέλω να μηδενίσω τα χρόνια που αγωνιστηκε πιστεύω ότι από μια εποχή και μετά όπου υπήρχε κουτάλα πήγαινε.

Νικόλας Στιλι είπε...

Είναι σαν να παραδέχεται ότι δεν θα στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ , χρειάζεται προσεκτικότερη ματιά στη δήλωση του.