Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Λαθρο-κουλο-χειρίες...


Λαθροχειρίες...
«Δεν λέει όχι σε έναν μεγάλο συνασπισμό το ΚΚΕ». Αυτός είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ του TVXS.gr του Στ. Κούλογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζει συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Real News». Και με αυτό τον τίτλο, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιχειρεί να δημιουργήσει συνειρμούς στους αναγνώστες ότι πιθανόν το ΚΚΕ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο συνασπισμό.
Παραθέτουμε ολοκληρωμένη την ερώτηση και την απάντηση για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
«-- Μετά τις εκλογές εκτιμάτε ότι οδηγούμαστε σε σταθερές κυβερνήσεις; Και το ΚΚΕ αποκλείει να οδηγηθούμε και σε ένα "μεγάλο συνασπισμό";
Δημήτρης Κουτσούμπας: Κατά τη γνώμη μας, μέχρι σήμερα "σταθερές" ήταν όλες οι κυβερνήσεις. "Σταθερές" στο να περνάνε "σταθερά" και τα μέτρα που ευνοούν την κερδοφορία των μονοπωλίων και το ξεζούμισμα του λαού. Τέτοιες κυβερνήσεις θα υπάρξουν και μετά τις εκλογές αυτές. Στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αρα και το σενάριο ενός "μεγάλου συνασπισμού" είναι υπαρκτό και πιθανό. Ισως όχι άμεσα, όμως σε μια πορεία ναι, εάν δεν υπάρξουν άλλες συνολικές ανατροπές και εξελίξεις».
Τώρα, τι ορέγονται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διαδικτυακά μέσα του είναι μια άλλη ιστορία...

... για να κρυφτεί η αλήθεια
Η αλήθεια είναι ότι χτες ο Δ. Παπαδημούλης σε συζήτηση στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως αμέσως μετά τις εκλογές, ό,τι και να γίνει, κυβέρνηση θα δημιουργηθεί, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως σε συνεργασία με άλλα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί ούτε το ευρώ ούτε την ΕΕ και ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία. Για να εισπράξει και την απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Καϊλή, που στην ίδια συζήτηση είπε ότι βεβαίως και μπορούν να στηρίξουν κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον ισχύουν αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, ότι εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτά για όποιον δεν έχει καταλάβει.

Ριζοσπάστης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ήταν άξιος ο μισθός του Κούλογλου.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι ο συριζα δεν έχει αλλα περιθώρια να μην συμμετέχει σε κυβέρνηση. Οι πασόκοι που τον επανδρώνουν(τα στελέχη όχι ο απλος κόσμος) δεν μεταπήδησαν στο σύριζα για τα ωραία του τα μάτια. Πήγαν εκεί για να συνεχίσουν να κυβερνούν. Και το σύστημα δεν θα συγχωρήσει στο σύριζα άλλη μια "αποστασία" όπως του 2012 που δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Οπότε ή ο σύριζα θα κάνει κυβέρνηση ή θα καταλήξει πάλι στα αζήτητα όπως ήταν πριν από το 2012. Το σύστημα είναι αμείλικτο και δε συγχωρεί αποτυχίες.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα το σύστημα είχε και τους χρήσιμους "ηλιθιους" του.