Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο Τζίμης, ο Λάκης και τ' άλλα παιδιά...


Λαζόπουλος, Πανούσης, Ελληνοφρένεια στηρίζουν Ρωμανό 
Με κοινή τους επιστολή, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Τζίμης Πανούσης και οι συντελεστές της εκπομπής «Ελληνοφρένεια» Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης τάσσονται υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού.
Οι τέσσερις συνυπογράφοντες χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση «υποταγμένη στα μνημόνια και την Τρόικα» και τονίζουν ότι «καταπατά κάθε ανθρώπινη αξία», ενώ, όπως επισημαίνουν, «παρέχει χλιδή στους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες και στους Τσοχατζόπουλους». Οπως αναφέρουν στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της «Ελληνοφρένειας», ο καταδικασθείς για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν ζητεί την απαλλαγή του από την ποινή, ούτε την αποφυλάκισή του, αλλά την εφαρμογή του νόμου, χωρίς να δέχεται «χειραψίες από δοτούς υπουργούς και βαλσαμωμένους Προέδρους της Δημοκρατίας».


Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Λοιπόν, σε ένα κράτος όπου η υποταγμένη στα μνημόνια και τις Τρόικες κυβέρνηση καταπατά κάθε νόμο του Συντάγματος, κάθε ανθρώπινη αξία, ψηφίζει νόμους που εξυπηρετούν εγχώρια και ξένα συμφέροντα, αποφυλακίζει εμπόρους ναρκωτικών και παρέχει χλιδή στους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες και στους Τσοχατζόπουλους, ένας νέος ζητά το αυτονόητο. Να εφαρμοστεί ο νόμος.

Το κράτος δικαίου που οι κυβερνώντες επαγγέλλονται, σήμερα εκδικείται ένα νέο παιδί που δεν προδίδει τις ιδέες του και δεν δέχεται πεντακοσάρικα και χειραψίες από δοτούς υπουργούς και βαλσαμωμένους Προέδρους της Δημοκρατίας σε στημένες τελετές.

Ο Ρωμανός με ασπίδα τη ζωή του, ζητά να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο, δε ζητά να αποφυλακιστεί, δε ζητά να πέσει στα μαλακά η ποινή του. Κόντρα στις προκαταλήψεις, στα ταμπού και στην άποψη που διαμορφώνουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να συμπαραταχθούμε στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα ενός νέου ανθρώπου.
Αυτός ο εκβιασμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει. Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη ζωή του.

Ζητάμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία των απεργών πείνας και να μην προχωρήσει η υποχρεωτική σίτιση τους, πράξη που συνιστά ιατρικό βασανισμό σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη και στις οικογένειες τους.
Στον δίκαιο αγώνα που δίνουν, είμαστε μαζί τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης - Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Λάκης Λαζόπουλος
Τζίμης Πανούσης»

ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον ρόλο που βαράει η Ελληνοφρένεια θα τον δούμε εν καιρό αν δεν τον έχουμε δει ήδη. Καλά για τους άλλους δύο τι να πούμε, για τον Λάκη που έχει να πει καινούργιο αστείο από την 2η σεζόν των 10 μικρών Μήτσων στο MEGA ή για τον καλλιτεχνικό εμετό του Πανούση? Δυο τελειωμένοι καλλιτέχνες με ακόμα πιο τελειωμένες πολιτικές επιλογές. Αυτό που με έχει ξενίσει με την υπόθεση Ρωμανού είναι ότι δεν ασχολούμαστε και με την μορφή της διαμαρτυρίας του. Καθότι η απεργία πείνας σαν τρόπος διαμαρτυρίας είναι άκρως αντιφατικός προς τον σκοπό που πρεσβεύει. Η απεργία πείνας αποδυναμώνει τον απεργό πνευματικά και σωματικά καθιστώντας αδύνατο το να ορθώσει ανάστημα πνευματικό και σωματικό προς τον αντίπαλο του. Δεν αμφιβάλλω για την παλικαριά του αγώνα του, για να μην παρεξηγηθώ. gorf

Cos είπε...

Αν η ανακοίνωση έλεγε από κάτω μόνο "Ελληνοφρένεια", θα έλεγα μπράβο. Τώρα, με τις τρεις υπογραφές, μου προκαλεί θλίψη,

zoot horn rollo είπε...

Ὀπως έγραψα κι αλλού:
Καλά, ΕΙΔΙΚΑ για Πανούση-Λαζόπουλο, συγχωρήστε με αλλά δε βλέπω καμία ειλικρινή πρόθεση, ακόμα κι αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή προσπαθούν να την εξαργυρώσουν, έτσι πιστεύω.
Είναι νωπό το παραλήρημα Πανούση στην "ελλήνοφρένεια" και τα βρωμερά "silver alert" του Λαζόπουλου, κακώς ο Θύμιος κι ο Αποστόλης τους ξεπλένουν, άποψή μου πάντα.
Φταίω εγώ που διαολίζομαι άμα σκέφτομαι τι προβολή, τι "ευαισθητοποίηση" και τι "κινητοποίηση" υπήρχε στις περιπτώσεις χαλυβουργών, δικασμένων συντρόφων, στις επιθέσεις έναντι του ΠΑΜΕ,θυμάμαι επίσης ότι μετά τον Αλέξη Γρηγορόπουλο πυροβολήθηκε στο χέρι μαθητής μέλος της ΚΝΕ έξω από το σχολείο του(αν θυμάμαι λάθος διορθώστε με) και σε άλλα κι άλλα.