Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις ταξικής αλληλεγγύης από το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας και τις φτώχειας που αγκαλιάζουν όλο και περισσότερες εργατικές – λαϊκές οικογένειες, μέρος των οποίων είναι και οι οικοδόμοι, είναι γέννημα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που  ζούμε σήμερα και εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Αυτά δεν λύνονται με την «φιλανθρωπία» και την «ελεημοσύνη » αυτών που ευθύνονται για τα προβλήματα παρά μόνο με τον αγώνα που θα στοχεύει στην κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και την εξουσία να την πάρει στα χέρια της η εργατική τάξη.

  Το Συνδικάτο αντιμετωπίζει το ζήτημα της ταξικής αλληλεγγύης ως στοιχείο της δράσης του και όχι σαν ένα ευκαιριακό ζήτημα έξω από τις γραμμές του ως φιλανθρωπία και ελεημοσύνη. Την αντιμετωπίζει συνδυασμένα με την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα μέσα από το συνδικάτο, ξεσκεπάζοντας την προσπάθεια κυβέρνησης και Ε.Ε. για την ενσωμάτωση των φτωχών ανθρώπων στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Το Συνδικάτο καλεί τους ανέργους του κλάδου να μην συμβιβαστούν μ’ αυτή την κατάσταση αλλά να παλέψουν μέσα από το συνδικάτο ενάντια σ’ αυτή την βάρβαρη ταξική πολιτική και το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά την φτώχεια και την ανεργία μέχρι την τελική νίκη.
Στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης το Συνδικάτο  διοργανώνει ׃

1.Γιορτή για τα παιδία των οικοδόμων ηλικίας μέχρι 12 ετών, το Σάββατο27 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα του εργατικού κέντρου.

2.Βράβευση για τα παιδιά των οικοδόμων που πέρασαν φέτος σε Α.Ε.Ι . και Τ.Ε.Ι. το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρες 7 με 9 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου και στο τηλ. 2410-536169.

3.Δωρεάν κρέας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε άνεργους οικοδόμους, με την κάρτα ανεργίας, πληροφορίες στα γραφεία του Συνδικάτου. Σε όσα κρεοπωλεία είναι μέλη του Συνδέσμου Κρεοπωλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: