Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας: Να δοθεί άμεσα εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό


Ψήφισμα για τον Νίκο Ρωμανό που κατατέθηκε από τη δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Με ανησυχία παρακολουθούμε, το τελευταίο διάστημα, τις εξελίξεις στο θέμα του προφυλακισμένου Νίκου Ρωμανού. Η απαράδεκτη στάση και οι χειρισμοί της κυβέρνησης και των αρμοδίων δικαστικών οργάνων που πεισματικά αρνούνται να δώσουν τη δυνατότητα να σπουδάσει στη σχολή που πέρασε, μετά από πανελλαδικές εξετάσεις, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που ξεκίνησε απεργία πείνας και διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει αυτή τη στάση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης:

  • Στέλνει εισαγγελείς στα σχολεία ενάντια στους μαθητές που αγωνίζονται.
  • Σχεδιάζει αλλαγές με στόχο τον περιορισμό της απεργίας.

Ο στόχος προφανής, να επιβληθεί η υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου σε οποιεσδήποτε συνθήκες (καπιταλιστικής κρίσης ή ανάπτυξης).

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα και πρέπει να δίνεται στους κρατούμενους ως στοιχείο της κοινωνικής επανένταξής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: